Meram Kadın Meclisi kuruldu

Meram Kadın Meclisi kuruldu
Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Toplumun temel yapı taşı olan ailenin ve neslin korunması anlamında kadınlara çok büyük görevler düşüyor. Hz. Şems’in ifadesiyle; ‘Kadın bilene nefes, bilmeyene nefs’tir” diye konuştu.

Meram Kadın Meclisi’nin genel kurulu Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Yapılan genel kurulda Meram Kadın Meclisi Başkanlığına seçilen Feray Civcik, “Başkanımızın teşvik ve destekleriyle çalışmalarına başladığımız Meram Kadın Meclisimiz hayırlı uğurlu olsun.  Toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınlar, kalan yüzde 50’si ile de doğrudan etkileşim içindedir. Geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştirmede kendisine büyük görevler düşen kadınlarımızı her anlamda; donanımlı, kendine güvenen, karşılaştığı sorunlar karşısında ne yapacağını bilen hanımefendiler olarak görmek en büyük hedefimizdir. Başkanım; siz şehri imar ederken biz de nesli imar etmek için tüm gücümüzle çalışacağız inşallah. Yürünecek çok yol, tutulacak çok el var. Bunun için yapacağımız tüm çalışmalarda şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da vereceğiniz destek için tüm kadınlar adına size teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AİLENİN KORUNMASINDA KADINLARA ÇOK BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Kadın Meclisi’nin hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da, “Yerel yönetimler olarak fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilik alanında da birçok hizmete imza atıyoruz. Yerel yönetimler deyince de beşikten mezara kadar her türlü hizmet akla geliyor. Metropol ilçelerde Konya’da ilk ve Türkiye’de de sayılı kadın belediye başkanı olarak 2014’te göreve başladık. Tabii ki kadın belediye başkanı olmamız ve farklı bir misyonumuz olması hasebiyle de ailelerimizin, gençlerimizin ve çocuklarımızın bizden beklentileri büyük. Göreve başladığımızda Meram Kent Konseyi çatısı altında gençlik, çocuk ve kadın meclislerinin kurulmasını hedeflemiştik ve kadın meclisinin kurulması bugüne nasip oldu. Bilge mimar Turgut Cansever’in ‘Şehri imar ve ihya ederken nesli imar etmeyi ihmal ederseniz şehri de nesli de kaybedersiniz’ diye çok güzel bir sözü var. Bu anlamda toplumun temel yapı taşı olan ailenin ve neslin korunması anlamında kadınlara çok büyük görevler düşüyor” dedi. 

“KADIN BİLENE NEFES, BİLMEYENE NEFS’TİR”

Özellikle günümüzde aile kurumunun erozyona uğradığı, gençliğin ve çocukların ciddi olarak yönlendirmeye ihtiyacı olduğu bir dönemde eğitimin kadında, ailede başladığını vurgulayan Başkan Toru, şunları kaydetti: “Özellikle kadınlarımıza bire bir ulaşmamız gerekiyor. Meram ilçemiz çok farklı sosyo ekonomik kesimlerin yaşadığı bir yer. Farklı kesimlerdeki hanımların beklentileri, ihtiyaçları, sorunları da çok farklı. Kadın Meclisimiz sadece kadınlara yönelik faaliyet yapmayacak. Şehre,  çevreye, şehrin kimliğine dair düşünceleri ve projelerinin her zaman biz destekçisi olacağız. Aşk ve gönül insanı olan Hz. Şems’in bir sözüyle konuşmamı sonlandırmak istiyorum: Kadın bilene nefestir, bilmeyene nefs’tir. Kadına bu bakış açısını her ortamda geliştirmemiz gerekiyor. Çünkü kadın aynı zamanda bir eş, bir anne, ailenin, yuvanın esas sahibi. Bu çerçevede toplumun temel yapı taşıdır.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.