Meteoroloji’den Konya’ya dikkat çeken 'pus' uyarısı!

Meteoroloji’den Konya’ya dikkat çeken 'pus' uyarısı!
 Muhabir
Ocak ayının son günlerini kar yağışı eşliğinde geride bırakan Konya’da Şubat ayının ilk günlerinde havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji uzmanları yaptıkları tahminler doğrultusunda Konya’ya önemli uyarılarda bulundu

Ocak ayının özellikle son günlerinde düşen kar yağışı ile birlikte sevinen Konya’da Şubat ayının ilk günlerinde havanın nasıl olacağı merak ediliyor. Şubat ayına mevsim normallerinin bir miktar üzerinde hava sıcaklığı ile başlayan Konya’ya meteorolojiden önemli bir uyarı geldi.

SİS VE PUS NEDENİYLE ÖNEMLİ UYARI

konyada-sis-etkili-olacak.jpg

Konya genelinde önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmediği yönündeki tahminlerini paylaşan meteoroloji uzmanları yoğun sis ve pus olacağı yönünde uyarılarda bulundu. Yoğun sis ve pusun özellikle sabah saatlerinde şehrin genelinde etkili olması beklenirken, görüş mesafesinin düşmesine bağlı olarak meydana gelebilecek trafik kazalarına karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarılar geldi.

HAVA SICAKLIĞI ÇİFT HANELERİ GÖRECEK

Hava sıcaklık değerlerinin ise özellikle yarından itibaren mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde olması bekleniyor. Gece sıcaklık değerlerinin sıfırın altında seyretmesi beklenirken, gündüz sıcaklıklarının ise önümüzdeki 5 gün boyunca sürekli artış eğiliminde olacağı tahmin ediliyor. Hafta sonu Konya’da hava sıcaklığının 10 derecenin üzerine çıkacağı yönünde tahminlerde bulunuluyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.