Mevlana’nın vuslat yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Mevlana’nın vuslat yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 750. yıl dönümü dolayısıyla "Mevlana Üzerine Söyleşi" adlı bir etkinlik düzenledi.

Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 750. yıl dönümü dolayısıyla "Mevlana Üzerine Söyleşi" adlı bir program yapıldı.

Etkinlik, Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Şimşekler, Mevlana'nın 22. kuşak torunu Dr. Esin Çelebi Bayru, İbrahim Çeçen Üniversitesi Dekan Yardımcıları Yakup Eroğlu ve Ceylan Mollamehmetoğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

iha-20231123aw082483-7.jpg

Etkinlik, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Buket Özmen'in konuşmalarıyla başladı. Ardından, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Nuri Şimşekler ve Dr. Esin Çelebi Bayru, Mevlana'nın edebiyat ve insanlık tarihindeki önemini, söylemlerinin asırlara nasıl ulaştığını, insan sevgisi, hoşgörü kavramları ve benimsediği hayat felsefesini anlattılar.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.