Mevlüt Hoca İçin Mevlid Okundu

Mevlüt Hoca İçin Mevlid Okundu
Güzel sesiyle halk arasında ezan bülbülü olarak anılan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu geçtiğimiz ay yaşamını yitiren İplikçi Camii Müezzini Mevlüt Küçükgözlü için 20 yıldır görev yaptığı camide Mevlid-i Şerif okundu.

Güzel sesiyle halk arasında ezan bülbülü olarak anılan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu geçtiğimiz ay yaşamını yitiren İplikçi Camii Müezzini Mevlüt Küçükgözlü için 20 yıldır görev yaptığı camide Mevlid-i Şerif okundu. Güzel sesiyle ezan bülbülü olarak anılan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu geçtiğimiz ay yaşamını yitiren İplikçi Camii Müezzini Mevlüt Küçükgözlü için 20 yıldır görev yaptığı camide Mevlid-i Şerif okundu. Yatsı namazı sonrası İplikçi Camiinde düzenlenen programa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Müftülük çalışanları, din görevlileri, mesai arkadaşları, öğrencileri, camii cemaati, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı program Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Küçükgözlü’nün uzun yıllar birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarının okuduğu Kur’an-ı Kerim, kaside ve ilahilerin ardından, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar’ın yaptığı hatim duası ile program sona erdi. Program sonunda katılımcılara ikramda bulunuldu.

İplikçi Camii Müezzini Mevlüt Küçükgözlü, yaklaşık 2 yıldır kanser tedavisi görüyordu. 20 yıllık Müezzinlik görevinin yanı sıra din görevlilerine tecvid ve ezanı vaktine göre farklı makamlarda okuma dersleri veren Küçükgözlü, aynı zamanda kursiyerlere hafızlık eğitimi de veriyordu. Bir dönem merkezi ezan sistemi okumalarını da gerçekleştiren Küçükgözlü, Osmanlı Devleti Padişahlarından Fatih Sultan Mehmet’in başlattığı geleneği, Konya eski Valisi Aydın Nezih Doğan’ın talimatlarıyla sürdürerek, öğle ve ikindi vakitlerinde Şerafettin Caminin müezziniyle birlikte ezanı karşılıklı düet yaparak okuyorlardı.

mevlut-kucukgozlu-001.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.