'Milletin temsilcisi olmaya layık değiller'

'Milletin temsilcisi olmaya layık değiller'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde yaşananlara ilişkin, "Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde yaşananlara ilişkin, "Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "25. Muhtarlar Toplantısı"nda, Amasya, Ankara, Antalya, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir ve Niğde'den gelen muhtarlara hitap etti.

Erdoğan, "Türkiye'yi ısrarla terör örgütlerini destekleyen bir ülke olarak göstermeye çalışanları kimlerin teşvik ettiği gayet açıktır. Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütünün marşını söyleyerek çıkan, sözüm ona milletvekillerinin de onları birer kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığı malumdur." diye konuştu.

Konuşmasında parlamentoda, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin görüşmelere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Komisyon başkanı isteseydi, oraya ne medyayı ne de danışmanları sokardı. Sadece komisyon üyeleriyle bu toplantıları yapabilirdi. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı. Maalesef kendilerine verilen bu fırsatı kalkıp da usulüne uygun şekilde kullanmadılar. Bu millete gerçekten çok çok üzüntü verecek bir tabloyu orada sergilediler. Bu millet buna layık değil. Bu millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil."

"Topraklarımıza yönelik hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacağız"
Son zamanlarda Kilis'e Suriye tarafından sürekli taciz atışları yapıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırılarda çok sayıda vatandaşın ve bunun yanında Suriyeli misafirin hayatını kaybettiklerini, şehit düştüklerini kaydetti.

Kilis'te hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan, "Türkiye'nin topraklarına ve vatandaşlarına yönelik hiçbir saldırıyı şunu iyi biliniz ki karşılıksız bırakmadık, karşılıksız bırakmayacağız. DAİŞ, en büyük zayiatı Kilis'e yaptığı bu tür operasyonlarda ödemiştir ve buna devam ederse onlar daha çok zayiat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz başaramayacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.