Minnihanov, Türk heyetini kabul etti

Minnihanov, Türk heyetini kabul etti
Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, "Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti" açılışına katılmak üzere ülkede bulunan, Türk heyetini kabul etti.

Rusya Federasyonu Tataristan  Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, "Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti" açılışına katılmak üzere ülkede bulunan, Türk heyetini kabul etti.

 Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Minnihanov'un, Kazan Kremlin'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Konağı'ndaki kabule, Tataristan Özerk Cumhuriyeti Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler katıldı.

Türk heyetini Tataristan'da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Minnihanov, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarına dikkati çekti.

Minnihanov, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir'in bu görevi başarıyla gerçekleştirdiğini ve yapılan programları yakından takip ettiklerini bildirdi.

Bu manada yapılan etkinliklerin kendilerine ışık tutacağını belirten Minnihanov, "Türk dünyası ülkeleri, birbirine kardeş. Bizler hepimiz kardeşiz. Biz Tataristan olarak 2014 yılında kendi insanımızın kültürünü tüm Türk dünyasına tanıtmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı. 

Vali Tuna ise 2013'de Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de yapılan faaliyetler hakkında kısaca bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Minnihanov'a, kendilerini "Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti" açılış törenine davet ettiği için teşekkür eden Tuna, kalabalık bir heyetle bu açılışa katıldıklarını bildirdi. 

Geçen yıl Eskişehir'de önemli buluşmalara ev sahipliği yaptıklarını anlatan Tuna, şunları kaydetti: 

"Bilimsel, sanatsal, sportif ve kültürel alanlarda Türk dünyası ülkelerinden birçok insanı bir araya getirdik. İnşallah Kazan da birçok kültürel etkinliği başarıyla gerçekleştirecek. Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri vesilesiyle artan ikili ilişkiler bizim için önemli. İş adamlarımızın ticari ilişkilerini önemsiyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyor, Kazan'a bu anlamlı süreçte başarılar diliyoruz."

Sunulan iyi niyet dileklerinin ardından Minnihanov ve Türk heyetindekiler günün anısına karşılıklı hediye sundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.