Muğla'da "Kuruluş'tan Kurtuluşa" Konseri

Muğla'da "Kuruluş'tan Kurtuluşa" Konseri
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu konser verdi- Osman Gazi'ye tığ ve davul verilmesiyle başlayan ve Kurtuluş Savaşı'na kadar süren tarihi yolculuğun müzikal anlatımı ile sahne alan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu saz v

MUĞLA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Muğla'da "Kuruluş'tan Kurtuluşa" konseri verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'ndaki programda, Osman Gazi'ye tığ ve davul verilmesiyle başlayan ve Kurtuluş Savaşı'na kadar süren tarihi yolculuğun müzikal anlatımı ile sahne alan topluluğa şef İhsan Özer yönetimindeki İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve mehterbaşı Kürşat Tuncay yönetimindeki Mehteran Takımı eşlik etti.

Konserde solistler ve Mehter Takımı, Cenk Marşı, Gökkubbenin Altında, Tarihi Çevir, Genç Osman, Çanakkale, Ceddin Dede, 26 Ağustos ve Hücum marşlarını okudu.

Mehter takımının seslendirdiği eserlere semazenler de eşlik etti. Programda Osmanlı padişahları hakkında kesitler sunuldu, vatan için can veren şehitler de dualarla anıldı.

Program sonunda topluluk üyeleri ayakta alkışlandı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Tarihi Türk Müziği Topluluğu üyelerine teşekkür ederek, üniversite öğrencileri ve vatandaşların konsere büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Konserde Osmanlı Devletinin tarihte dünyaya nasıl hükmettiğini bir kez daha hatırladıklarını belirten Çiçek, "Osmanlı padişahlarının ilmi ve dini inançlarını özdeşleştirdiğini bir kez daha gördük. Ben inanıyorum ki o şahlanışlar bugünde devam ediyor. 15 Temmuz da bunun en güzel örneği. Türkiye Cumhuriyeti düşmanları çatlasınlar. Bu devlet sahipsiz değil. Millet Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi. Kimse ülkemize göz dikmesin." dedi.

Vali Çiçek ve MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar konser sonunda şef İhsan Özer ve Mehterbaşı Mehmet Şükrü Alkan'a plaket ve çiçek verdi.

Programa Vali Çiçek'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Jandarma Alay Komutanı Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.