Murat Yiğit: Mesleki eğitim gelişecek

Murat Yiğit: Mesleki eğitim gelişecek
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Destek Projesi” eğitim programının açılışına katıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu tarafından finanse edilen “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Destek Projesi” kapsamında 17-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında 25 ilden 90 mesleki ve teknik öğretmene Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde verilecek eğitim programının açılışına katıldı.

konya-il-milli-egitim-muduru-murat-yigit-9.jpg

Yiğit, burada yaptığı konuşmada üretim sektörünü geliştirecek ve büyütecek gerekli bilgi, beceri ve donanıma sahip ana unsur olan nitelikli insan gücünün, mesleki ve teknik eğitim kurumlarından yetişmekte olduğunu belirterek Türkiye’nin bu alanda çok önemli başarıların altına imza attığını ifade etti. Bu proje ile Türkiye’deki mesleki eğitimin geliştirilmesi, sektörel mükemmeliyet merkezlerinin kurulması ve öğretmenlerin mesleki ve alan bilgilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyleyerek mesleki ve teknik öğretmenlerimizin sektöre ve yeni üretim anlayışlarına daha çok hâkim olmalarının önemine değindi.

konya-il-milli-egitim-muduru-murat-yigit-6.jpg

90 ÖĞRETMEN EĞİTİM ALACAK

10 gün sürecek eğitimlerde, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Anadolu Mesleki Teknik Liseleri’nde görevli öğretmenlerden 15 kişi Bilişim Teknolojileri (Python), 15 kişi Makine ve Tasarım Teknolojisi (CNC Freze), 15 kişi Mobilya ve İç Mekân Tasarım Teknolojisi (Autocad), 15 kişi İnşaat Teknolojisi (3Dmax), 15 kişi Makine ve Tasarım (Solidcam) ve 15 kişi de Metal Teknolojisi (Solidworks) konularında, belirlenen eğitim programı çerçevesinde toplam 90 öğretmen işbaşı eğitimi alacak.

konya-il-milli-egitim-muduru-murat-yigit-8.jpg

konya-il-milli-egitim-muduru-murat-yigit-5.jpg

konya-il-milli-egitim-muduru-murat-yigit-4.jpg

konya-il-milli-egitim-muduru-murat-yigit-1.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.