MÜSİAD Konya İranlı iş insanlarını ağırladı

MÜSİAD Konya İranlı iş insanlarını ağırladı
 Editör
MÜSİAD Konya Konya – İran B2B Programı kapsamında Konya’ya gelen İran iş insanları heyetini misafir etti.

MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen Konya – İran B2B Programı kapsamında Konya’ya gelen İran iş insanları heyeti, Konyalı sanayici ve iş adamıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

TİCARET POTANSİYELİMİZİ ARTIRMALIYIZ

MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Başkan Yardımcısı Murat Özsandıkçı “İran ile çok uzun dönemdir ve çok geniş bir coğrafyada komşuluk yapmaktayız. Ortak bir coğrafyayı paylaşmak ortak bir kültürü paylaşmak ortak bir kaderi paylaşmaktır aynı zamanda. Bizler iş adamları olarak fiziki birlikteliğimizi kültürel birlikteliğimizi iş dünyasında bir avantaja çevirmek zorundayız. Himayesinde bulunduğumuz Hz. Mevlana der ki kaliteli kişi işi ile boş insan kişi ile uğraşır. Gelişen ekonomide değişen dünyada komşularla ticaretin ticaret sınırları arasındaki korumacılığın giderek artan bir trend olduğunu görüyoruz. Bizimde bu noktada İran ile ticaretimizin istediğimiz seviyede olmadığını maalesef görüyoruz. Bu konudaki en güzel atılımlardan bir tanesini yapmış olan Konya şehrimiz bir önceki seneye göre İran ile ticaretini yüzde yirmi yedi artırdı. Bu artışın önümüzdeki dönemde daha fazla arması planlamalıyız” dedi.

718a6449.jpg

KONYA SANAYİSİ OLDUKÇA İLERİDE

Konya ziyareti gerçekleştiren İran heyeti temsilcisi Menekşe Alame ise “Aramızdaki birleşik ve benzer kültürlere göre umarım ki bu program ile iyi bir iş birliği yaparız. İran’daki özel firmalar şu an Türkiye ile iş birliği için hazır. Umarım ki iki ülkenin iş birliği ile ticaret yolunu daha iyi bitirelim. Konya’nın kültürü ve tarihi bizler için bu şehri daha cazip yapmıştır. Fabrika gezilerinde bugün gördük ki Konya’dan bazı şeyler alabiliriz ve Konya’ya bazı şeyler verebiliriz. Gelecek aylarda birlikte Türkiye-İran arasındaki iletişimi ilerletebiliriz. Konya şehrinin bu kadar sanayide gelişmiş olması bizleri memnun etti ticaret konusunda şuanda bizler Konya şehrine odaklanmak istiyoruz. Konya ile yeni işler yapabilmek için Türkiye ile iletişime geçmek istiyoruz. Konya’daki teknolojiyi ve teknolojik yatırımları çok etkileyici. Türkiye ve İran arasındaki ilişkiyi geliştirmemiz lazım.” dedi.

Konuşmaların ardından iş geliştirme toplantısı ve B2B Görüşmelerine geçildi. MÜSİAD Konya Şube üyeleri, Konyalı iş insanları ile İranlı iş insanları, sektörel masalarda ikili iş görüşmelerini gerçekleştirdi. Daha sonra Konya sanayisinde çeşitli firmalarda iş ziyaretleri yapıldı.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.