MÜSİAD'DA TECRÜBE TOPLANTISI

MÜSİAD'DA TECRÜBE TOPLANTISI
Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen tecrübe paylaşımı toplantılarına, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade katıldı.

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından düzenlenen tecrübe paylaşımı toplantılarına, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade katıldı. 
MÜSİAD Konya Şubesi brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Babayiğit, Genç MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasının ardından sözü alan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Genç MÜSİAD üyelerine önemli tavsiyelerde bulundu. Rektör Sade, eğitim hayatında karşılaştığı zorluklardan bahsederek, “Babam okuma yazma bilmezdi ama 8 kardeşime de gazeteyi baştan sona kadar saatlerce okuturdu. Tarihe de merakı çok fazlaydı. Kitapların hepsini okutur ve can kulağıyla dinlerdi. Babam okuma yazma bilmemesine rağmen müthiş bir kültür ve bilgi birikimine sahip olmuştu. Yani Anadolu insanını cahil olarak görmemeliyiz. Cahilliği okuma yazma olarak değerlendirmemeliyiz. Anadolu insanı çocuklarının geleceğine dönük ufuklar çizecek kadar engin bir görüşe sahiptir. Ben babamda bunu çok gördüm. Benim hayatımda ideallerimin olmasın da onun çok önemli payı vardır. Lise döneminde ne bulduysam okudum. Bol bol kitap okuyun ve çocuklarınıza mutlaka kitap okutun. Benim bir idealim vardı. Üniversite yıllarımdaki iki hocamın davranışlarını örnek aldım ve mesleğimi seçtim. İnsan yönünü mutlaka zamanında çizmesi gerekiyor. Kendi geleceği ile ilgili ihtiyaçları nelerse belli bir donanıma sahip olmalı. Selçuk Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladığım dönemlerde Cumartesi ve Pazar günü işe giderdim. Bir barakada yaşantımı sürdürdüm. İdeallerim vardı ve hiç zorlanmadım. Ayrıca şunu söyleyeyim hiçbir zaman bu maaş acaba benim hizmetimin karşılığı mı, yoksa değil mi, daha çok mu hak ediyorum diye sorgulamadım. Ama ben şunu düşünürdüm, aldığım maaşı hak ediyor muyum? Hala aldığımı hak ettiğime inanmıyorum. Hiçbir işte maaş talebim olmadı. Devletin verdiğini de Vakıf üniversitesinin verdiğini de fazla gördüm. İş adamı olsaydım çalışana hak ettiğini veriyor muyum diye bunun da hesabını yapardım. Bunun mücadelesi içinde olurdum. Akademik hayatımda araştırmalara çok önem verdim ve projeler üretmeye çalıştım. Siz de araştırın ve proje üretin. Şunu unutmayın ki; insan isterse başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Siz yeter ki isteyin ve azmedin” diye konuştu.
Program, MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Babayiğit’in Prof. Dr. Bayram Sade’ye günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.