Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu
Irak Ortak Operasyonlar Komutanı Şigati: "Terör örgütü DEAŞ ile mücadele eden güvenlik güçlerimiz, operasyonun başladığı tarihten bu yana kent merkezinde 58 mahalleyi geri aldı"

MUSUL (AA) - Irak ordusunun, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında şu ana kadar kentteki 186 mahalleden 58'inde kontrolü sağladığı bildirildi.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanı Talip Şigati, Musul kentinde düzenlediği basın toplantısında, "Terör örgütü DEAŞ ile mücadele eden güvenlik güçlerimiz, operasyonun başladığı tarihten bu yana kent merkezinde 58 mahalleyi geri aldı." dedi.

Güvenlik güçleri arasında tam koordinasyon olduğuna dikkati çeken Şigati, "Kentin doğu bölgesinde ciddi ilerlemeler kaydettik. Musul'un her iki yakasını birbirine bağlayan noktalarda en kısa zamanda kontrolü sağlayacağız." diye konuştu.

Şigati, kentteki sivillerin zarar görmemesi için güvenlik güçlerinin çok dikkatli bir şekilde hareket ettiğini belirterek, terörle mücadelede halk ve emniyet güçlerinin dayanışma halinde olduğunu dile getirdi.

Ninova Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Reşid Yarullah dün yaptığı açıklamada, orduya bağlı Terörle Mücadele Birimi'nin, Dicle Nehri'nin kıyısına kadar ilerlediğini ve nehir üzerindeki dördüncü köprünün doğu kısmında kontrolün sağlandığını duyurmuştu.

Irak ordusu ile Peşmerge güçlerinin koordinasyonuyla 17 Ekim 2016'da başlatılan Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de havadan destek veriyor. Operasyonun başlamasının üzerinden iki aydan uzun süre geçmesine rağmen kentin sadece doğu bölgesinde ilerleme kaydedilirken batısında ise henüz herhangi bir operasyon gerçekleşmedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.