Müthiş iddia: Ukrayna’da 315 bin Rus askerinin öldü

Müthiş iddia: Ukrayna’da 315 bin Rus askerinin öldü
ABD'li bir istihbarat kaynağı, Ukrayna'da 315 bin Rus askerinin öldüğünün veya yaralandığının değerlendirildiğini açıkladı.

Ukrayna Rusya savaşıyla ilgili gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı.

Savaş sırasında büyük kayıplar verdiği düşünülen Rusya cephesinin kayıplarının sanılandan çok fazla olduğu öne sürüldü.

ABD'li bir istihbarat kaynağı, Ukrayna'da 315 bin Rus askerinin öldüğünün veya yaralandığının değerlendirildiğini açıkladı.

Rusya-Ukrayna Savaşı devam ederken, ABD basınına konuşan adı açıklanmayan bir istihbarat kaynağı, Ukrayna'da 315 bin Rus askerinin öldüğünün veya yaralandığının değerlendirildiğini açıkladı. Kaynak, kısa süre önce gizliliği kaldırılan ABD istihbarat raporuna göre, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de 360 bin askerle Ukrayna'yı işgale başladığını ve söz konusu kayıpların toplam askerlerin yüzde 87'sine işaret ettiğini belirtti.

Kayıplar nedeniyle Rusya'nın askere alma standartlarını gevşettiğini aktaran kaynak, "Kayıpların büyüklüğü Rusya'yı savaşı sürdürmek için olağanüstü tedbirler almaya zorladı. Rusya 2022'nin sonlarında 300 bin kişilik kısmi seferberlik ilan etti. Hükümlülerin ve yaşlı sivillerin askere alınmasına izin vermek için standartları gevşetti" dedi.

Rus ordusunun savaş alanında bin 300 zırhlı aracı olduğunu ve bunların arasında 1970'lerde üretilen T62 tankları bulunduğunu belirten kaynak, Ukrayna ordusunun verdiği zarar Rus ordusunun modernizasyonunun 18 yıl geriye attığının tahmin edildiğini belirtti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.