Nazar değmesin

Nazar değmesin
Konyaspor’un başarılı file bekçisi Serkan Kırıntılı, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Başarılı ve deneyimli kaleci, Süper Lig’de ortaya koyduğu yüzde 76’lık kurtarış oranı ile bu alanda zirvede yer aldı

Konyaspor’un başarılı file bekçisi Serkan Kırıntılı, şu ana kadar Süper Lig’de oynanan karşılaşmalarda gösterdiği başarılı kurtarışlarla dikkatleri çekiyor. 32 yaşındaki deneyimli kaleci, geride kalan 6 haftada yüzde 76’lık kurtarış yüzdesi elde ederken, bu alanda zirvede yer aldı. Konyaspor’un en önemli kozlarından birisi olan başarılı kaleci, Bursaspor kalecisi Harun Tekin’in sakatlanmasının ardından A milli takımın Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmanın kadrosuna da davet edilmişti.

6 MAÇTA 8 GOL YEDİ

Geride kalan sezonu Ziraat Türkiye Kupası sahibi olarak tamamlayan ve bu sezona Süper Kupa ile merhaba diyen Anadolu kartalında, kaleci Serkan Kırıntılı gösterdiği performansla göz dolduruyor. Yeşil-beyazlı takımda 3. sezonunu geçiren Serkan Kırıntılı, takımın en önemli kozlarından birisi haline geldi. Başarılı kaleci, geride kalan süreçte Süper Lig’de oynanan 6 maçın tamamında forma giydi. Kalesinde 8 gol gören Serkan, 2 maçta gol yemedi. 

SAVUNMA ZAAFI, REFLEKSLERİ ÖNE ÇIKARDI

Aykut Kocaman döneminde forvetten başlayan savunma kurgusuyla sahaya çıkan Atiker Konyaspor, yeni sezonda Mustafa Reşit Akçay’ın göreve gelmesiyle birlikte oyun sisteminde değişikliğe gitmişti. Hücum yönlü futbola daha çok ağır veren Reşit Akçay’ın sistemi ise henüz tam anlamıyla oturmazken, hatalardan kaynaklanan kontrataklar da rakiplerin en büyük kozları arasında girdi. Kontrataklarda birçok kez rakip takım oyuncusu ile karşı karşıya kalan Serkan Kırıntılı, bir savunma oyuncusu gibi birebirde birçok rakibine gol şansı vermeyerek kalesinde devleşti.

MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİ

Konyaspor’da 3. sezonunu yaşayan Serkan Kırıntılı, Konya’da bulunduğu süreçte yeşil-beyazlı camianın gözde oyuncularından birisi olmayı başardı. Başarılı eldiven özellikle bu sezona zinde bir başlangıç yaparak A milli takım teknik ekibinin de dikkatini çekti. Tecrübeli eldiven Bursaspor kalecisi Harun Tekin’in sakatlanmasının ardından milli takımın Hırvatistan ile oynadığı 2018 Dünya Kupası Avrupa Eleme karşılaşmasının kadrosuna davet edildi.

Haber: Hasan YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.