Ne çeyrek ne de yarım altın en iyisi gram altın!

Ne çeyrek ne de yarım altın en iyisi gram altın!
Altına yatırım yapacaksanız gram altın almalısınız. Çünkü yatırımcıya en fazla gram altın fayda sağlıyor.

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Altın Bankacılığı Müdürü Evren Yaşar, "Gram altın, yatırımamaçlı fiziki altın olarak kabul edilen ürünler içinde yatırımcısına en fazla fayda sağlayan altındır. Bunun en önemli sebepleri, düşük işçilik maliyeti, 4 banka tarafından altın mevduatına kabul edilmesidir" dedi. Yaşar, altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, altının ons fiyatının aslında tek başına iç piyasa için belirleyici bir faktör olmadığını anlattı.

Altının Türk Lirası karşılığını, ons ve TL’nin dolar karşısındaki değerinin birlikte belirlediğini dile getiren Yaşar, "Altının onsu 1.000 dolar olabilir ama dolar aynı tarihte 3 lira olursa bu durumda altının gramı 96,5 lira seviyesine gelir. Altının TL karşılığındaki düşüşün tek sebebi ons düşüşü değil, aynı zamanda dolardaki esnekliktir" dedi.

 

Altın fiyatındaki azalışın genelde bir alım fırsatı olarak görüldüğünü ve fiziki altına talebin arttığını ifade eden Yaşar, şöyle devam etti: "Genelde yatırım amaçlı altın alımlarının yanı sıra takı ve süs amaçlı olarak alınan altınlarda da bir artış görülüyor. Altının fiyatındaki bu düşüş aslındauzun zamandır bekleniyordu, beklenti sadece altın değil tüm emtia fiyatlarında genel bir düşüş yönündeydi. Amerikan ekonomisindeki nispeten beliren iyileşme ve Fed’in parasal genişlemedenvazgeçmiş olması, küresel ekonomide var olan iyimser hava gibi nedenler bu beklentiyi doğurdu. Aslında önümüzde bu iyimser havayı bozabilecek, henüz çözüme kavuşmayan bazı sorunlar var. Bu tablo karşısında tedirgin olanlar tekrar altını güvenli liman olarak görüp, altın fiyatlarının yeniden yükselmesine neden olabilir. Günümüzde bu durum, piyasalar için bir tehdit olarak görülmese de 2015’te piyasaların bu riske olan bakış açısı ve algısı değişebilir."   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.