Nepal'deki deprem

Nepal'deki deprem
KATMANDU (AA) - Nepal'de geçen sene meydana gelen, 8 bin 600 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin yıl dönümünde hükümetin yeniden inşa...

KATMANDU (AA) - Nepal'de geçen sene meydana gelen, 8 bin 600 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan depremlerin yıl dönümünde hükümetin yeniden inşa çalışmaları protesto edildi.

Ülkedeki Başbakanlık Ofisinin yakınlarında polisle çatışan 100'e yakın protestocu, sloganlar atarak, hükümete şehrin yeniden inşasına ne olduğunu sordu.

Nepal Finans Bakanı Bishnu Paudel, cuma günü, yeniden inşa çalışmalarının başlayabilmesi için zarar gören yapılarda detaylı bir çalışmanın yapılması gerektiğini, bunun da gecikmeye neden olduğunu söyledi.

Diğer yandan, geçen sene nisan ve mayıs aylarında meydan gelen depremlerde hayatını kaybedenler, başkent Katmandu'nun sembollerinden olan ve nisan ayında yaşana depremde yıkılan Dharahara Kulesi'nin olduğu yerde anıldı.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonuna göre, ülkede 4 milyon kişi hala geçici barınaklarda yaşıyor. Depremin ardından söz verilen 4,1 milyar dolarlık yabancı yardımın sadece 1,28 milyar dolarlık kısmı ülkeye ulaşmıştı.

Ülkede geçen yıl 25 Nisan ve 12 Mayıs'ta kaydedilen iki depremde, 8 bin 600 kişi hayatını kaybetmiş ve 22 bin kişi yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.