Nevşehir'den kısa kısa

Nevşehir'den kısa kısa
NEVŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avanos'a atanan aday öğretmenler, Avanos Belediyesi'ni ziyaret etti.Belediye Başkanı İsmet İnce'yi...

NEVŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Avanos'a atanan aday öğretmenler, Avanos Belediyesi'ni ziyaret etti.

Belediye Başkanı İsmet İnce'yi makamında ziyaret eden öğretmenler, belediyenin çalışmaları, yürüttüğü hizmetlerle ilçenin sosyal ve kültürel yapısı hakkında da bilgi aldı.

Belediye olarak kültürel ve eğitim içerikli projelere önem verdiklerini belirten İnce, "Cadde ve sokaklara, otobüs duraklarına kitaplıklar yerleştirdik. Yel Değirmeni Kütüphanesi yaparak hizmete sunduk. Okullarımızı belli aralıklarla ziyaret ederek öğrencilere kişisel temizlik setleri dağıtıyoruz. İlçemizdeki okullarımızın genel temizlik malzeme ihtiyaçlarını belli aralıklarla tedarik etmeye çalışıyoruz. Avanos'ta görev yapacak aday öğretmenlerimizle tanışmış olmaktan büyük memnuniyet duyduk." diye konuştu.

- Gülşehir'de Siyer-i Nebi yarışması

Gülşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Orta Öğretim Okulları Arası Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının finali yapıldı.

Gülşehir Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerin katılımıyla Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması devam etti.

Farklı okullardan ve öğretmenlerden oluşturulan jüri önünde öğrenciler, kağıt üzerinde hazırlanan sorulara cevap verdi.

Yarışma sonucunda Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında Anadolu Lisesi ilçe birincisi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci,

Anadolu Ticaret Meslek Lisesi üçüncü oldu.

Dereceye giren okullara hediyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Fatih Tepesu ve Suat Erdoğan tarafından verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.