Nobel ödüllü Vargas Llosa için doğum günü kutlaması

Nobel ödüllü Vargas Llosa için doğum günü kutlaması
Llosa'nın 80. doğum günü dolayısıyla verilen ve 300'e yakın seçkin davetlinin yer aldığı Madrid'deki akşam yemeğine, Orhan Pamuk da katıldı

2010 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Perulu yazar Mario Vargas Llosa'nın 80. doğum günü, İspanya'nın başkenti Madrid'de kutladı.

Geçtiğimiz haftalarda Doğuş Grubu'nun satın aldığı Madrid'in ünlü otellerinden Villa Magna'da organize edilen Llosa'nın 80. doğum günü yemeğine, 300'e yakın seçkin davetli katıldı.

Eski Şili Cumhurbaşkanı Sebastian Pinera (2010-2014), eski Kolombiya Devlet Başkanı Andres Pastrana (1998-2002), eski Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe (2002-2010), eski Uruguay Devlet Başkanı Luis Alberto Lacalle (1990-1995), eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar (1996-2004), eski İspanya Başbakanı Felipe Gonzalez (1982-1996) ile Latin Amerika ve İspanya'dan önemli işadamı, gazeteci, filozof ve yazarın davetli olduğu akşam yemeğine gelenler arasında, 2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Türk yazar Orhan Pamuk da yer aldı. Pamuk yemeğe arkadaşı Aslı Akyavaş ile birlikte geldi. 80 yaşına giren Llosa'ya ise eşi Isabel Preysler eşlik etti.

Bu arada, Nobel Vakfı'nın yönetimindeki Uluslararası Özgürlük Vakfı'nın girişimiyle Llosa'nın doğum günü dolayısıyla Madrid'deki "Amerika Evi"nde iki günlük seminer organize edildi. 29-30 Mart tarihlerinde "Vargas Llosa: Kültür, fikirler ve özgürlük" başlığıyla gerçekleşecek seminerin açılışını, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, kapanışını ise Nobel edebiyat ödüllü iki yazar Orhan Pamuk ve Vargas Llosa yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.