Obama'nın eski danışmanı: "Bize 4 bin Filistinli çocuk yeterli olmazdı!"

Obama'nın eski danışmanı: "Bize 4 bin Filistinli çocuk yeterli olmazdı!"
ABD'nin eski Başkanı Barack Obama döneminde hükümete danışmanlık yapan Stuart Seldowitz, New York'ta Mısırlı bir sokak satıcısını İslam karşıtı sözleriyle taciz etti.

ABD'nin eski Başkanı Barack Obama zamanında devlete danışmanlık yapan Stuart Seldowitz, New York'ta Mısırlı bir sokak esnafını İslam karşıtı sözleriyle tacizde bulundu. Seldowitz'in "Filistin'de 4 bin çocuğu öldürseydik yeterli olmazdı" ifadeleri insanların tepkisini çekti.

Eski ABD Başkanı Barack Obama zamanında ABD Dışişleri Bakanlığı Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Direktörlüğü'nde danışman görevini sürdüren Stuart Seldowitz'in İsrail-Filistin savaşı üzerinden New York'ta Mısırlı bir sokak esnafını tacizde bulunduğu görüntüler meydana çıktı. Sosyal medyada ilgi çeken görüntülerde, Manhattan civarında yiyecek standına varan Seldowitz'in önce İsrail bayraklı bir rozeti camdan gösterdiği, daha sonra da satıcıyı kelimeleriyle taciz ettiği anlaşıldı. Esnafın kendisinden nezih bir dille uzaklaşmasını istemesine rağmen Seldowitz, "Burada kimse yok. Buraya "Bu adam Hamas'a inanıyor" diye tabelalar koyacağım" dedi. Mısırlı esnafı "terörist" olmakla itham eden Seldowitz, esnafın "Çocukları siz öldürüyorsunuz, ben değil" sözleri üzerine, "Biz 4 bin Filistinli çocuğu öldürsek ne olurdu biliyor musun? Bu yeterli olmazdı" yanıtını verdi.

Aynı yere başka bir vakit tekrar giden ve telefonla esnafın resimlerini çektiği gözlenen Seldowitz'in esnafa Mısır istihbaratının ailesini yakalayıp tırnaklarını sökeceğini söylediği anlaşıldı. Kur'an-i Kerim'e ve Hazreti Peygamber'e yönelik de hakaretlerde bulunan Seldowitz, Mısırlı satıcıyı "cahil" olarak niteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.