Ölümle yarışıyor, ölümüne haber yapıyorlar!

Ölümle yarışıyor, ölümüne haber yapıyorlar!
 Editör
Gazze’de yaşanan gelişmeleri, yaşatılan insanlık zulmünü tüm çıplaklığı ile dünya kamuoyuyla paylaşmaya çalışan gazetecilerin sesi Siyonist İsrail tarafından planlı bir şekilde kesiliyor. Zulmü haykırdığı için öldürülen gazeteci sayısı 100’ü aştı!

7 Ekim sonrasında Gazze’den haber geçen gazetecilerin tamamı Gazze’de yaşayan gazetecilerdi. 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde Gazze’de 100’ün üzerinde gazeteci öldürüldü. Bu soykırım sürecinde adeta gazeteci katliamı yaşanıyor. 60 milyon insanın hayatını kaybettiği 2. Dünya Savaşı’nda ölen gazeteci sayısı sadece 69 iken, şu anda Gazze’de ölen gazeteci sayısının 100’ü aşması, bölgede işlenen suçların şiddetini ve boyutlarını net olarak ortaya koyuyor.

bu-son-haberim-olabilir1.jpg

İsrail 17 yıldır abluka altında tuttuğu Gazze’ye 7 Ekim sonrasında gıda, su, ilaç gibi en temel insani ihtiyaçların girmesine izin vermediği gibi Gazze’de olup bitenleri aktaracak gazetecilerin girmesine de izin vermedi. Gazze’de gazetecilik yapan az sayıdaki haberciden 92’si iki ay gibi kısa bir sürede İsrail tarafından öldürüldü. Şimdilerde 100’ü aşan bu sayı Gazze’de işlenen suçların şiddetin ve boyutlarını net olarak ortaya çıkarıyor. Zira 6 yıl süren ve geniş bir coğrafyada (Avrupa, Asya ve Rusya’da) en az 60 milyon insanın hayatına mal olan 2. Dünya Savaşında ölen gazeteci sayısı 69’du.

Gazze’de görev yapan medya mensupları orada olup biteni dünya kamuoyuna duyururken geçtikleri görüntüler ve aktardıkları bilgiler dışında birebir şahitlikleriyle de İsrail’in savaş suçlarını kayda geçiriyorlar.

bu-son-haberim-olabilir2.jpg

Tam da bu yüzden İsrail için açık hedef durumundalar. Bazen savaş uçakları evlerini bombaladığında, bazen İsrail tanklarından ateş açıldığında, bazen üzerlerinde press / basın emaresi bulunması rağmen namlu doğrultularak vuruluyorlar. İsrail’in Gazze’deki gerçeği aktaran medyayı susturmak istediği çok açık. Nitekim koordinatları İsrail yönetimince bilinen Gazze’deki gazete binaları peş peşe vuruldu. Bu saldırılarda El Eyyam Gazetesi, Gazze Radyosu, Şehab Haber Ajansı Ma’an Haber Ajansı, Press Tv, Al-Alam Ajansı ve Fransız Haber Ajansı AFP’nin ofisi ya tamamen ya kısmen yıkıldı.

SINIRDAN VİCDAN HABERCİLİĞİ

Gazze’ye girilemediği için hemen tüm dünya medyası İsrail’e gönderdiği haber ekipleri aracılığıyla Gazze sınırından haber geçti. Muhabirler şehir silüetini, atılan bombaları, yükselen dumanları arkalarına alarak canlı yayınlar yaptılar. İki ay içinde arka fonda gördüklerimiz bile bize Gazze’nin kapkara devasa bir enkaza dönüştüğünü gösterdi. Sınırdan haber geçen ekipler İsrail makamlarına akredite olarak yaklaşabildiler Gazz sınırına da. Bunun için 50 Şekel (yaklaşık 390 TL) karşılığında İsrail yönetiminden Government Press Office Card aldılar.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.