Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:
"Altınordu ilçesinde 32 yıldır kangren haline gelen çöp sorununu göreve gelişimizin birinci yılında çözdük. Çöp sorununu Ordu'da tarihe gömdük"- "(Ordu'daki sahilime dokunma eylemi) CHP'li milletvekilleri önce Sinop'a, oradan Artvin'e, sonrasında buraya g

ORDU (AA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde 32 yıldır adeta "kangren" haline gelen çöp sorununu göreve gelişlerinin birinci yılında çözdüklerini, çöp sorununu Ordu'da tarihe gömdüklerini söyledi.

Yılmaz, 2 yıllık görev süresini değerlendirmek amacıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında, görev süreleri içerisinde değeri 2 milyar lira olan 752 kilometre sıcak asfalt yol ağı, Çikolata Park, Çambaşı Kayak Merkezi, Melet Park ve Ünye Port olmak üzere 5 büyük yatırımı Ordu'ya mutlaka kazandırmak istediklerini belirtti.

Halen 19 ilçede 112 grup yolunda, 825 personel ve 397 araçla toplam uzunluğu 752 kilometreyi bulan sıcak asfalt yol yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini dile getiren Enver Yılmaz, "Şehrimizi hem fındık hem de çikolata ile bütünleştirip dünyaya sunabilmek amacıyla Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde tasarlanan 60 dönümlük alana inşa edilecek Çikolata Park'ın inşaatı da sürüyor. Toplam 652 dönüm alanı kaplayan Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ve Türkiye'nin 5'inci büyük kayak merkezlerinden birisi olacak. Yine Karadeniz’in en büyük konteyner limanı olan Ünye Port çalışmalarına yakında başlıyoruz." dedi.

Yılmaz, göreve geldiklerinde yıllar içerisinde çözüm bulunamayan, yerel yönetimler açısından en önemli sorun haline gelen çöp sorunuyla karşılaştıklarını ifade ederek, "Özellikle Altınordu ilçesinde 32 yıldır 'kangren' haline gelen çöp sorununu göreve gelişimizin birinci yılında çözdük. Çöp sorununu Ordu'da tarihe gömdük. 32 yıldır çöp dökülen Durugöl mevkisine artık çöp dökmüyoruz. Artık çöpü Ünye'deki bir çimento şirketine bir protokol ile satıyor ve ekonomiye kazandırıyoruz. Ayrıca Durugöl alanını rehabilite ediyor, park haline getiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sahil dolgu alanıyla ilgili çalışmalara da değinen Enver Yılmaz, nüfusun artması, sahil gezinti alanının artık ihtiyaca cevap verememesi sebebiyle gezinti alanını genişleteceklerini, alanda koşu ve bisiklet parkuru olacağını anlattı.

Çalışmanın hukuka uygun olduğunu belirten Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve beraberindeki yaklaşık 150 kişilik grubun protestosuna anlam veremediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"CHP'nin Cumhuriyet Başsavcılığına, hukuk mahkemesine ve idare mahkemesine yaptığı tüm başvurular reddedildi. Bütün bunlara rağmen bir yürüyüş organize ettiler. CHP'nin 5 milletvekili ve bir Genel Başkan Yardımcısının organize ettiği yürüyüşe 150 kişi katıldı. CHP'li milletvekilleri önce Sinop'a, oradan Artvin'e, sonrasında buraya gidip Gezi eylemi çıkarmaya çalışıyor ama fazla uğraşmasınlar, buradan yeni bir Gezi olayı çıkmaz."

Toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Hikmet Yıldırım ve Bülent Civelek, daire başkanları ile yazılı ve görsel basından çok sayıda temsilci katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.