Ormanlarımızın ruhuna sahip çıkalım

Ormanlarımızın ruhuna sahip çıkalım
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlediği programda “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” belgesel film sunumu yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlediği programda “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” belgesel film sunumu yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği ve İbdahim Dıvarcı’nın sunduğu programda yönetmen Mehmet Balaban “Orman Vatandır Çanakkale Ruhu” belgeselinin gösterimini yaptı. Meram Belediyesi Tantavi Kültür Merkezi'ndeki programda belgeselin üzerine soru-cevap ve içerdikleri mesajlar hakkında konuşuldu.

3dda3497-69a1-4805-971b-de5f5f4a3a6c.jpg

VEFA BORCUNU ÖDEMELİ

Açılış Konuşmasını yapan Dıvarcı “Konya Mevlana adına uzun bir film çekmelidir. Bu Konya'nın üzerine bir vefa borcudur. Mevlana hazretleri ile ilgili yapılmış doğru dürüst bir belgesel bile yok Ne yazık ki Konya'da işine sadık Yalsızuçanlar’ın yaptığı Anadolu Selçuklu kartalı ve bizim yaptığımız Kervan dışında kayda değer bir belgesel de yok” dedi.

VATANI SAVUNUYORLAR

Belgesel gösteriminin üzerine kürsüye çıkan Mehmet Balaban “Çanakkale'deki insanlar gibi gerektiğinde şehit düşme bilinciyle vatanı savunuyorlar. Bu çok değerli bir şey. Canlarından vazgeçip bizim nefes almamız için, zenginliğimiz için bunu yapıyorlar. Tabii dediğiniz gibi daha sevgiyle daha romantik yaklaşımlar yaptığımız çalışmalarda oldu. Ama bu yapım biraz daha spesifik. 18 Mart'ta yayınlandı ve içerik olarak Çanakkale'deki şehitlerle orman teşkilatındaki şehitlerimizi paralel bir şekilde anlatıyor” ifadelerini kullandı.

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, yapımda emeği geçen arkadaşların sadece belgeselde değil basılı eserlerde de önemli işlere imza attığını belirterek “Bu akşam izlediğimiz belgesel çok kalabalık bir kadro ile değil, gönül ile yapılacak bir iş. Bir kenarda yönetmen yazar çizerler bu işleri yapacak, Hasan Ukdem bunları şiire dökecek, Raşit Keskin hocam bunları denemelerinde kullanacak, Salih Sedat Bey gazetede teşvik edecek. Dolayısıyla bugün aslında yüzbinlerce insana hitap edilmiş gibi de oldu. Burada belki 50 kişi var ama bu arkadaşlarımızın her biri gelecekte kullanacağı malzemeleri bu yönetmenimizin hazırladığı bu belgelerden aldılar. Dolayısıyla bu seçkin topluluğu tekrar tekrar kutluyor teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz" dedi.

Program sonunda katılım beratlarını TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ahmet Tarhan ve Salih Sedat Ersöz takdim etti.

f08965d9-32f3-449c-ad42-6125bd5743d5.jpg

ormanlarimiza-canakkale-ruhu-ile-sahip-cikmak-11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.