Öso 6 Köyü Daha Ele Geçirdi

Öso 6 Köyü Daha Ele Geçirdi
Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu tarafından 6 köyün daha ele geçirildiği bildirildi

HALEP (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı'nın 12'nci gününde Tuvayran, Kubba Turkuman, El Kadı, Tall Ar, Es Suveydah, Vukuf ve Tall Battal bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 83 hedef fırtına obüsleriyle vuruldu.

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos'ta başlatıldığı hatırlatıldı.

Harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesinin 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DAEŞ ile mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürüldüğüne işaret edilen açıklamada, Tuvayran, Kubba Turkuman, El Kadı, Tall Ar, Es Suveydah, Vukuf ve Tall Battal bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 83 hedefin fırtına obüsleriyle 293 atış yapılarak tam isabet vurulduğu kaydedildi.

6 köy ele geçirildi
Harekatın başladığı 24 Ağustos tarihinden bu yana toplam 383 hedefe bin 599 atım yapıldığı,11 mayın ve 325 el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiği bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Koalisyon Hava Kuvvetlerine ait A-10 tipi savaş uçaklarıyla 13.49’da Cerablus güneybatısındaki silahlı bir DAEŞ mensubuna, 14.30’da Kandurah'ta DAEŞ'e ait içinde teröristlerin olduğu silahlı bir araca ve saat 16.23’te Vukuf'ta içinde DEAŞ teröristlerinin barındığı bir binaya hava taarruzları düzenlenmiştir. Bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Tuvayran, An Nahdah, Bab Es Sallum, Ganamiyah ve Kubat Turkuman ve El Mutminah köyleri ele geçirilmiştir.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.