Otizmli yüzücü madalyalarıyla örnek oldu

Otizmli yüzücü madalyalarıyla örnek oldu
- Avrupa ve dünya birincilikleri bulunan 42 yaşındaki otizmli Arzu Bahtiyar, ulusal ve uluslararası yarışmalarda toplam 25 altın madalya elde etti- Anne Ayten Bahtiyar: "Arzu, çevremizdeki tüm annelere örnek oldu. Birçok aile çocuklarını bu spora yöneltti

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli'de yaşayan 42 yaşındaki otizmli yüzücü Arzu Bahtiyar, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarılarla örnek oluyor.

Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ederek Denizli'de mesleklerini sürdüren doktor Ayten Bahtiyar ve eşi Macit Bahtiyar'ın, çocuk yuvasından henüz 1 yaşındayken evlat edindiği Arzu Bahtiyar, ailesinin yönlendirmesiyle kendisini geliştirdiği yüzmede başarıdan başarıya koşuyor.

Spor kariyerinde ulusal ve uluslararası organizasyonlarda toplam 25 altın madalya kazanan Bahtiyar, 2000 yılında Amsterdam'da 25 metre sırtüstü yüzmede Avrupa, 2003 yılında Dublin'de 50 metre sırtüstü yüzmede dünya birincisi oldu.

İsmail Tosunoğlu İş Eğitim Merkezi Spor Kulübü bünyesinde Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği yarışmalara katılan Arzu Bahtiyar, 13-15 Şubat'ta Alanya'da yapılan Ege Bölgesi Yüzme Şampiyonası'nda da 50 metre sırtüstü ve 50 metre serbestte birincilik elde etti.

Arzu Bahtiyar, 18-20 Nisan'da Ordu'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na ise Denizli Atatürk Yüzme Havuzu'nda yaptığı antrenmanlarla hazırlanıyor.

Sporcunun annesi 75 yaşındaki Ayten Bahtiyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otizmli çocuğunun tedavisi için yüzmeye ağırlık verdiklerini söyledi. Bu sporun otizmli insanlar için bir eğitim olduğunu ifade eden anne Bahtiyar, Arzu'nun rehabilitasyon amaçlı başladığı yüzmede dünya çapında başarılar elde eden bir profesyonele dönüştüğünü anlattı.

Bahtiyar, şöyle konuştu:

"Arzu, küçük yaşlardan bu yana yüzmeyle ilgileniyor. Özel Sporcular Spor Federasyonunun da desteğiyle Avrupa yarışmalarına katıldı. O dönemde diğer engelli çocuklarla birlikte yarıştı. 2000 yılında Avrupa birinciliği, 2003 yılında dünya birinciliği var. Onun eğitimi ve gelişimi için sporun önemini bilerek buna devam ettik. Kızım haftada iki gün yüzmeye devam ediyor. Yazın ise her gün yüzüyor. Artık bu spor dalı onun için bir yaşam felsefesi oldu."

Arzu'nun 42 yaşına gelmesine rağmen yüzmeye devam ettiğinin altını çizen Bahtiyar, kızının, elde ettiği başarılarla otizmli çocuklar için de güzel bir örnek olduğunu kaydetti.

Deneyimlerini, Denizli'de yapımı süren otizm eğitim merkeziyle de paylaştıklarını, burada bir yüzme havuzu ve spor salonunun yapılmasını sağladıklarını, binicilik pisti için de girişimlerinin devam ettiğini anlatan Bahtiyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arzu, çevremizdeki tüm annelere örnek oldu. Birçok aile çocuklarını bu spora yöneltti. Benim kızım sporun katkısıyla sosyalleşti. Hatta bir organizasyon için kızımı Avrupa'ya antrenörleriyle birlikte gönderdim. Şimdi de antrenmana tek başına gidiyor, ben anne olarak çok nadir yanında oluyorum. Başarması lazım, bizden sonra da hayatını sürdürmesi lazım. Bu spor dalları engelli çocuklar için çok mühim bir olay."

Otizmli kızının her yıl 1-2 altın madalya kazandığını anlatan Bahtiyar, "Şimdiye kadar 25 altın madalya kazandı, kimisi okulunda kimisi kulübünde. Geçen yıl Türkiye şampiyonasında sırtüstü yarışmasında altın madalya aldı. Onun favorisi sırtüstü.18 Nisan'da Ordu'da yapılacak Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor. İnşallah bu sene de bu başarıları devam eder. İnşallah okuluna altın madalya getirir. Getirmese de oraya gitmesi bizim için daha mühim." şeklinde konuştu.

Arzu Bahtiyar ise yaptığı açıklamada, "Yüzmeyi çok seviyorum. Ordu'ya gideceğim, yarışacağım, kazanacağım, birinci olacağım. Türkiye ve dünya şampiyonu olacağım." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.