Özhaseki: Pkk'lı Militanın İtirafları Düşmanların Kol Kola Girdiklerinin Alameti

Özhaseki: Pkk'lı Militanın İtirafları Düşmanların Kol Kola Girdiklerinin Alameti
Çevre Bakanı Özhaseki "PKK'lı bir militan diyor ki '15 Temmuz'dan önce emir geldi 'Askere kurşun sıkmayacaksınız' Darbe girişimi başarısız olduktan sonra 'Askere kurşun sıkabilirsiniz' Türkiye düşmanlarının kol kola girdiklerinin alameti bu iş" dedi

MALATYA (AA) - Çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği kentte AK Parti Malatya İl Başkanlığını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, özellikle dış destekli bir kaç hadisenin yaşandığı, bunların Türkiye üzerindeki emellerine ulaşabilmek için sonuna kadar her türlü kötülüğü denemeye devam ettiklerini belirtti.

Gezi olayları olduğu tarihte Türkiye'nin büyümede dünya birincisi olduğunu, IMF'ye borcu bulunmadığını ve ekonomide işlerin çok güzel gittiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, Avrupa'nın ise durağanlık döneminde olduğuna dikkat çekti.

"Birçok batılı ülke 'Geçmiş olsun' demedi"
Özhaseki, ortaya saçılan zehirli nifak tohumlarının bugünlerde temizlendiğini bildirdi.

Özhaseki, "Bir gece çıktılar bu ahlaksızlar milletin üzerine kurşun sıktılar. Milletin meclisini bombaladılar. Gazi kardeşlerimizi ziyarete gittiğimizde emin olun öyle destansı hikayeler anlatıyorlar ki her bir odadan çıkarken ağlayarak çıkıyoruz. O kötülükler karşısında Allah'a hamd olsun ki sizlerin bu tavrı, net duruşu, ölümü hiçe sayan haliniz ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu sayesinde atlattık. Şükürler olsun. Eğer onlar başarılı olsaydı şunu bilin, ülkenin belli bir toprağı, Güneydoğu kopmuştu, Doğu da kopmuştu, boğazlar tarafı da kopmuştu. İçeride çatışma planlamışlardı. Demin bir kardeşimiz; 'Recep Tayyip Erdoğan'ı sevmeyi bırakın onun için ölürüm.' diyor. Onu yok etmeye çalışan insanlara karşı biz boş mu duracaktık? Hayır. Bunu biliyorlardı. Çatışma çıkaracaklardı ve Türk milleti diye bir millet olmayacaktı tarihte. Bunu hedeflemişlerdi. Bunu yapamayınca çıldırdılar. Günlerce birçok batılı ülke bize 'Geçmiş olsun" demedi." diye konuştu.

"PKK'lı militanın itirafları düşmanların kol kola girdiklerinin alameti"
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin başka bir ayrıntıyı daha ortaya çıkardığını vurgulayan Özhaseki, bölücü terör örgütü PKK'lı bir militanın itirafına işaret ederek, "Diyor ki '15 Temmuz'dan önce bize bir emir geldi; 'Askere kurşun sıkmayacaksın. Polisi vurabilirsiniz, özel harekatçıları vurabilirsiniz, AK Parti temsilcilerini vurabilirsiniz serbest ama askere kurşun sıkmayacaksınız.' 15 Temmuz darbe girişimi başarısız olduktan sonra emri yenilediler, 'Askere kurşun sıkabilirsiniz bundan sonra.' Ne manaya geliyor bu? Çok açık değil mi? Türkiye'nin düşmanlarının kol kola girdiklerinin alameti bu iş." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.