Müsavat Dervişoğlu kimdir?

Müsavat Dervişoğlu kimdir?
 Editör
Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'de devam eden Genel Başkanlık yarışına dahil oldu. Peki Müsavat Dervişoğlu kimdir? İşte hakkında merak edilenler

Müsavat Dervişoğlu, Grup Başkan Vekilliğini sürdürdüğü İYİ Parti'de Meral Akşener'in görevi bırakma kararı ardından Genel Başkan adayı oldu.

Peki Müsavat Dervişoğlu kimdir? İşte Müsavat Dervişoğlu hakkında merak edilenler.

Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960'ta Ankara'da doğmuş bir Türk iş insanı ve siyasetçi. Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, eğitim hayatına Fatsa'da başlamış ve Ankara, Fatsa ve Samsun'da lise eğitimini tamamlamıştır. İşletme alanında yükseköğrenimine devam etmek için Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne kaydolmuş ancak 12 Eylül 1980'de gerçekleşen askeri darbe nedeniyle öğrenimine ara vermek zorunda kalmıştır. Daha sonra öğrenci aflarından faydalanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında görev alarak başladı. Ülkücü Gençlik Derneği'nde başlayan siyasi hayatını, Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı dahil olmak üzere çeşitli görevlerde sürdürdü. Ayrıca Milliyetçi Çalışma Partisi'nde de görev almış ve MHP'nin İzmir İl Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulundu. 2011 yılında MHP'den İzmir milletvekili adayı olmuş ve 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş ancak seçimi kazanamamıştır.

1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Dervişoğlu, bir kız babası. 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti'nin mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuş ve 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti'nin meclis grubu başkanvekili olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda 27. dönem İzmir milletvekili olarak görev yapmakta.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.