Papa Franciscus Arnavutluk’ta

Papa Franciscus Arnavutluk’ta
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa ülkeleri ziyaretleri kapsamında ilk ziyaretini Arnavutluk'a yapıyor.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Avrupa ülkeleri ziyaretleri kapsamında ilk ziyaretini Arnavutluk'a yapıyor.

Papa Franciscus'u, başkent Tiran'daki Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı'nda Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile diğer üst düzey siyasi ve dini temsilciler karşıladı.

İlk resmi görüşmesini Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile yapacak olan Papa Franciscus, daha sonra Rahibe Teresa Meydanı'nda düzenlenecek ayini yönetecek. Binlerce kişinin, sabah saatlerinden itibaren ayine katılmak üzere Rahibe Teresa Meydanı'nı doldurmaya başladığı belirtildi.

Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı başkentte bugün yaklaşık 2 bin 500 polis görev yapacak. Kentin birçok yol ve caddesi de trafiğe kapatıldı. 

Ayinin ardından Papa Franciscus'un, üst düzey siyasi yetkililer ve dini temsilciler ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Papa Franciscus, Arnavutluk'u ziyaret eden ikinci papa oldu. Papa II. Jean Paul, 25 Nisan 1993 tarihinde Arnavutluk’u ziyaret etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.