Papa’dan Katolik Kilisesine "ailevi meselere anlayış" çağrısı

Papa’dan Katolik Kilisesine "ailevi meselere anlayış" çağrısı
Papa Franciscus, yayımladığı genelgeyle kiliseye, ailevi konularda güncel sorunlara karşı anlayış çağrısı yaptı

VATİKAN (AA) – Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Katolikler arasında aile yaşantısının daha kapsayıcı olunması ve kilise tarafından güncel sorunlara anlayış gösterilmesi amacıyla bir genelge yayınladı.

Papa’nın mart ayında imzaladığı ve bugün yayımlanarak tüm Katolik papazlara ulaşması için dünya genelindeki piskoposluklara gönderdiği 264 sayfalık “Ailede sevgi” temalı genelgesinde, Katolik Kilisesindeki muhafazakarlar, reformcuların üzerinde hassas olduğu evliliğin kutsallığı, çocukların eğitimi, boşanıp yeniden evlenenlerin, eşcinsellerin kilisedeki durumları, anne ve baba sevgisi, seks eğitimi olmak üzere pek çok konuya değindi.

Katolik 1 milyar 300 milyon inananı yakından ilgilendiren ve temeli 2014 ile 2015 yıllarının ekim ayında Vatikan’da toplanan Rahipler Meclisinde (Sinod) tartışılan kararlara dayanan genelgede, kiliseden dışlananların, boşanıp yeniden evlenenlerin daha fazla entegre edilmesi, evlenmeden birliktelik yaşayanlara ve eşcinsellere daha yapıcı bir yaklaşım benimsenmesi istendi. Genelde, pek çok konuda Katolik Kilisesi nezdinde gösterilen sert tutum yerine bu kapsamdaki kişilere daha anlayışla yaklaşılması önerildi.

Genelgenin dikkati çeken noktalarından biri de Katolik Kilisesinde tabu konulardan eşcinseller ve eşcinsellere yönelik doğrudan mesajların verilmesi oldu. Eşcinsellerin insanlık onuruna saygı gösterilmesi gerektiği üzerinde duran Papa, buna karşılık eşcinsel birlikteliklerin, Tanrı’nın yarattığı aile tasvirinin dışında olduğunun da altını çizdi.

Papa, genelgesinde, kürtaj ve ötanaziye karşı herhangi bir yaklaşım değişikliğine gidilmediğini de belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.