Pasifik bölgesinde Zika virüsü

Pasifik bölgesinde Zika virüsü
Amerikan Samoası'nda 385 kişinin Zika virüsü taşıdığı tahmin ediliyor- Güney Kore'de bir kişide Zika virüsüne rastlandı

MELBOURNE (AA) - Güney Pasifik'te bir ada ülkesi olan Amerikan Samoası'nda 385 kişinin Zika virüsü taşıdığı tahmin ediliyor.

Amerikan Samoası kamu sağlığı yetkilileri, yaptıkları açıklamada aralarında 40’ı hamile olmak üzere 385 kişinin Zika virüsü taşıdığı şüphesiyle gözlem altında tutulduğunu duyurdu.

Ülkede, Zika virüsünün ilk kez görüldüğü geçen yıldan bu yana 83 kan örneğinden 6’sı gebe 14 kişinin Zika virüsü taşıdığı daha önce kesinleşmişti.

Amerikan Samoası sağlık yetkilileri hastalığın yayılmasına sebep olan sivrisineklerin üreme ortamlarının yok edilmesi için temizlik kampanyası başlatmıştı.

Öte yandan, Güney Kore’de şubat ayında Brezilya’ya seyahat eden bir erkekte Zika virüsüne rastlandığı bildirildi.

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap, 11 Mart’ta ülkeye dönmesinin ardından yüksek ateş şikayeti ile hastaneye başvuran kişinin Gwangju Hastanesi'nde tedavi gördüğü ve gözlem altında tutulduğunu duyurdu.

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, son haftalarda Brezilya, Kolombiya, El Salvador, Surinam ve Venezuela'da Zika virüsü vakalarında artış kaydedildi. Mayıs 2015'te Brezilya'da başlayan salgın, sivrisinekler yoluyla neredeyse tüm Amerika kıtasına yayıldı.

İlk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, Aedes türü sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. Özellikle hamileleri tehdit eden virüsün Brezilya'da yenidoğanlarda hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantılı olduğu sanılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.