Patlama piyasaları dalgalandırdı

Patlama piyasaları dalgalandırdı
Ankara’da yaşanan son patlama ile güvenlik endişelerinin yeniden ön plana çıkmasıyla birlikte küresel iyimserliğin yurtiçi piyasalar üzerindeki etkisi ortadan kalktı.

Derya Demir'in Özel haberi

Ankara’da yaşanan son patlama ile güvenlik endişelerinin yeniden ön plana çıkmasıyla birlikte küresel iyimserliğin yurtiçi piyasalar üzerindeki etkisi ortadan kalktı.  Euro ve Dolar geçen hafta yaşanan düşüşün ardından yeniden yüksek seviyelerde seyretmeye başladı. Konya Döviz sahibi Muammer Bingöl, “Patlama ile piyasalar hareketlendi. Artık Dolar ve Euro’da düşüş yaşanması olasılıkların arasında yer almıyor” dedi.

Ankara’da yaşanan patlamanın yol açtığı tedirginlik, piyasalarda sert hareketlere neden oldu. Piyasalar yaşanan patlamadan tedirgin, son günlerde yaşanan olaylar olumsuz ve ani gelişmelere yol açabiliyor. Konya Döviz Sahibi ve aynı zamanda Pusula Yayın Grubu Ekonomi Danışmanı Muammer Bingöl, “Döviz piyasalarında önceden beri yükseliş vardı.3 bin liraya civarında Doların, Euro’nun ise 3.100-3.200 aralığında hareket ettiğini gözlemlemiştik. Geçtiğimiz hafta özellikle Avrupa Merkez Bankasından yapılan parasal genişleme negatif faizleri, eksi 30’dan eksi 40’lara çekmesiyle piyasalara bol para girecek olmasından dolayı bizde ülke olarak bunlardan menfaattendik. Dolar/TL’nin 2860’ a Euro/TL’nin de 3130 kadar geri geldiğini gözlemledik. Piyasada bu hareketlilik bekleniyordu. Hem parasal genişleme var hem de piyasalara bol miktarda Bu olumlu bir gelişmeydi” dedi.

DÖVİZ DAHA DA YÜKSELECEK

Patlama ile birlikte endişe verici gelişmelerin olduğunu söyleyen Bingöl, “Özellikle yaşanan son patlama piyasayı endişeye soktu. Dolar/TL’nin 2.860’dan geri döndüğünü tekrar 2.90’lara tırmandığını gözlemliyoruz. Piyasalarda patlamanın etkisi çok büyük. Bunlar piyasalarda tedirginliğe sebep olan gelişmeler. Şu sıralar dolarda 2.900 Euro’da ise 3.220 bandında hareket ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu hareketliliğin daha yukarılarda olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“YATIRIMCILAR DOLARA YÖNELSİN”

Ülke içinde güvenlik oluşması ile Avrupa Merkez Bankasının yapmış olduğu parasal genişlemenin piyasaları rahatlatabileceğini vurgulayan Bingöl şunları kaydetti; “Döviz piyasalarında yukarı hareketlenmelerin daha olası olduğunu söyleyebilirim. 2.80’e düştüğü anda dolar için küçük yatırımcıların alım fırsatı olarak değerlendirmeleri lazım. ABD’nin faizleri arttırmasıyla birlikte doların Euro’nun önüne geçmesini bekliyoruz. Önümüzdeki süreçlerde Euro değer kaybedecek.” (Derya Demir)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum