Pazarlamacı ve tezgahtarlıktan silah fabrikası girişimciliğine... Konyalı girişimciler 90 kişi istihdam ediyor

Pazarlamacı ve tezgahtarlıktan silah fabrikası girişimciliğine... Konyalı girişimciler 90 kişi istihdam ediyor
Beyşehir'de pazarlamacı ve tezgahtarlık yapan iki girişimcinin beraber kurduğu n silah fabrikasının ihracatı her yıl artarken, fabrikada 90 kişiyi istihdam ediliyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde pazarlamacı ve tezgahtarlık yapan iki girişimcinin ortaklığında kurulan silah fabrikasının ihracatı her yıl artıyor.

İş insanı Faruk Tutal, okul hayatının ardından bir süre marketlerde kasiyerlik yaptığını söyledi.

İlçede gıda sektöründe depo ve reyon görevlerinde bulunduğunu anlatan Tutal, uzun yıllar pazarlamacılıkla uğraştıktan sonra av tüfeği üretimi yapmaya karar verdiğini ifade etti.

Tutal, konfeksiyon mağazasında tezgahtarlık yapan arkadaşı 49 yaşındaki Süleyman Alaboğa ile sektöre girdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İlk başta av tüfeği ve malzemelerini bayilere satıyorduk. 2013'te yurt dışına malzeme satmaya başladık. İki yıl sonra da belli bir noktaya gelince 'ürünümüzü kendimiz üretelim ve satalım' düşüncesiyle firmayı kurduk. 9 ay kadar önce de bu yeni fabrikaya taşındık. Daha iyi kaliteli malzeme yapmaya başladık. Üç yıldır da Amerika ile ticaret yapıyoruz. 2021'de 35 bin tüfek ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl da 55 bin tüfek ihracatı yapacağız."

İHRACATTA TALEPLER HER YIL ARTARAK DEVAM EDİYOR

Üretime başladıktan sonra bazı sıkıntılar yaşamalarına rağmen hedeflerinden hiç vazgeçmediklerini anlatan Tutal, şunları söyledi:

"İnsanın isteyip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Bir dönemler sıkıntılar da yaşadık. Şu anda 90 kişiyi istihdam ediyoruz. Yivsiz av tüfeği, yarı otomatik ve pompalı ürün üretiyoruz. Amerika'da ağırlıklı olarak şarjörlü gruplarımız revaçta. Hem fiyat olarak hem performans olarak iyi bir yere geldi. Her geçen yıl da adetleri yükselterek gidiyoruz. Şu anda tesis güvenliğine başvuru yaptık. Yıl sonuna yivli grubuna da başlayacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.