Ramazan’ın bereketi sahura kadar sürüyor

Ramazan’ın bereketi sahura kadar sürüyor
 Editör
Ramazan ayının manevi atmosferine bürünen Konya’da gündüzleri olduğunca yavaşlayan hayat, akşam iftar açıldıktan sonra hızlanıyor. Seçim çalışmaları bile iftardan sahura uzanan vakitte yoğunlaşırken, çay ocakları ve ticarethaneler dolup taşıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da mübarek Ramazan günlerinin gelmesiyle beraber şehir, manevi bir coşkuyla dolup taşıyor. Konya, her yıl Ramazan ayında manevi bir atmosfere bürünüyor. Camiler dolup taşıyor, sokaklarda iftar sofraları kuruluyor ve şehir adeta bir ibadet coşkusuyla kucaklanıyor.

Ramazan akşamlarında, yatsı ezanının okunmasıyla birlikte camiler dolmaya başlıyor. Her yaştan insan, teravihi kılmak ve Ramazan'ın feyizli atmosferinden nasiplenmek için camilere akın ediyor.

camii-3.jpg

KONYA'DA SEÇİM ÇALIŞMALARINA İFTAR SONRASI START VERİLİYOR

Konyalıların manevi coşkuyla yaşadığı Ramazan ayı, seçim heyecanı ile de birleşiyor. Adaylar ve partiler, iftar sofralarında seçmenlerle buluşarak projelerini ve vaatlerini anlatıyorlar.

Kültür park ve Zafer Meydanı'nda kurulan seçim çadırları, yoğun ilgi görüyor. Adaylar ve parti temsilcileri, burada seçmenlerle sohbet edip, taleplerini dinliyor. Seçim kampanyaları ve üyelik işlemleri de bu çadırlarda gerçekleştiriliyor.

ak-parti-001.jpg

ÇAY OCAKLARINDAN SOHBET TÜTÜYOR

Ramazan akşamları iftarını açtıktan sonra dışarıya çıkan Konyalılar, çay için belli başlı noktaları tercih ediyor. Kafeler ve çay ocakları iftardan sahura kadar sohbet etmek için biraraya gelen Konyalılara ev sahipliği yapıyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Konyalılar, iftarını açtıktan sonra çarşı ve evlerine yakın çay ocaklarına akın ediyor. Ramazan'ın vazgeçilmezi haline gelen iftardan sonra dışarıda çay keyfi, sohbetler eşliğinde sahura kadar sürüyor. Kafeler ve çay ocakları iftardan sahura kadar neredeyse ful çalışıyor.

cay-ocagi-3.jpg

GENÇLERİN TERCİHİ ÇAY OCAKLARI VE KAFELER

Özellikle gençlerin yoğun tercih ettiği çay ocaklarında muhabbetler çay ve oraletler eşliğinde gece yarılarına kadar sürüyor. Haşimler Çay Ocağı'nın çayı ile sohbetler eşliğinde gecenin geç saatlerine kadar yoğun bir mesai yapan çay ocağı adeta sohbet noktalarının mekânı oluyor. Konyalıların buluştuğu bu adres çay sohbetleri ile Ramazan akşamlarını şenlendiriyor.

mhp-001.jpg

YOĞUN MESAİ SAHURA KADAR ÇAY SOHBETİ

Ramazan nedeniyle sahura kadar yoğun bir mesai yaptıklarını ifade eden Berkay Haşimler, "İftar vaktine kadar çayı özleyen ve arkadaşları, dostları ile muhabbet etmek isteyen vatandaşlar çay ocaklarına akın ediyor. İşyerimizi sabah 12:00-12:30 vakitlerinde açarak akşam servisimiz için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İftarını evinde veya dışarıda açan karnını doyurduktan sonra çay içeceği nezih mekanları arıyor. Biz de gelen müşterilerimize titizlikle hizmet veriyoruz. Servisimiz son demlikteki son dem bitene kadar devam ediyor. Vatandaşların çaya ve özlenen sohbetlere olan ilgisinden ötürü vakit oldukça hızlı ilerliyor. Bu da bizleri mutlu ediyor" dedi.

Özellikle teravihten sonra müşterilerinin arttığını ve insanların teravihten sonra sahura kadar dostları ve arkadaşları ile oturup sohbet etmek istediğini belirten Haşimler, " Çay ocağımıza çay içmek için Konya'nın her semtinden gelenler oluyor. Müşteriler bir bardak çayı içti mi hemen ikinci çayı istiyor. Bu nedenle demliklerimiz boş" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.