Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"İslam ülkeleri sorunlarını kendi aralarında çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahiptir"

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İslam ülkeleri sorunlarını kendi aralarında çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahiptir" dedi.

Parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kamalak, "Ortadoğu'nun hızla büyük bir felaketin, büyük bir karanlığın içine sürüklendiğini" öne sürdü.

Bütün dünyanın adeta bir akıl tutulması yaşadığını savunan Kamalak, bu akıl tutulmasının ise insanlığı üçüncü dünya savaşının eşiğine getirdiğini söyledi.

"Böyle bir ortamda en ufak tahrik ve provokasyonun tarihin en kanlı kıyımlarının yaşandığı küresel bir savaşın tetikleyecisi olabileceğini" öne süren Kamalak, "Düne kadar stratejik ortak dediğimiz Amerika, şimdi Türkiye'nin bombaladığı PYD ile stratejik ortaklık kuruyor. Sadece bu örnek bile Batı'nın ipi ile kuyuya inilemeyeceğini anlamak için yeterlidir. Türkiye'yi, PYD konusunda ilk satan ülkeler dost ve müttefik dediğiniz ABD ile Paris sokaklarında el ele yürüdüğünüz Fransa olmuştur" dedi.

Kamalak, Suudi Arabistan, Katar ve Bahreyn ile "Türkiye'nin koalisyon güçleri" adı altında Suriye'ye bir kara harekatı yapacağının konuşulduğunu savunan Kamalak, şöyle devam etti:

"Umarız bu iddialar doğru değildir. Ancak bir süredir Suudi Arabistan merkezli yürütülen ve kamuoyuna 'İslam Ülkeleri Askeri İşbirliği Teşkilatı' olarak sunulan proje, bu endişemizi daha da artırmaktadır. Amerika'da pişirilen, bize ise sadece taşeronluğu verilen böyle bir koalisyon, İslam dünyasında birliği değil, ayrılığı körükler. İslam ülkeleri sorunlarını kendi aralarında çözebilecek bilgi ve tecrübeye sahiptir."

Kamalak, Saadet Partisi olarak Milli Görüş'ün İslam ülkeleri nezdinde sahip olduğu birikimi harekete geçirmeye, bu yönde atılacak her türlü adımı desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.