Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
- "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 57 üyesi var, 6 da adayı var girmek için müracaat etmiş. 63 İslam ülkesinden 37'si Osmanlı topraklarından koparılmış İslam ülkeleridir. Dün beraberdik biz. Bir mektubumuz Avrupa'yı titretmek için yetiyordu, şu an uşaklığa


KOCAELİ (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 57 üyesi var, 6 da adayı var girmek için müracaat etmiş. 63 İslam ülkesinden 37'si Osmanlı topraklarından koparılmış İslam ülkeleridir. Dün beraberdik biz. Bir mektubumuz Avrupa'yı titretmek için yetiyordu, şu an uşaklığa talip olmak bize yakışır mı? 2 milyarlık İslam alemi kendi barış gücünü oluşturamaz mı, İslam NATO'sunu kuramaz mıyız?" dedi.

Partisinin Körfez İlçe Başkanlığı'nın, Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde düzenlenen 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Kamalak, Saadet Partisi olarak siyasi bir kavganın içinde değil yeni bir dünyayı kurmanın peşinde olduklarını söyledi.

Mevcut anayasanın değiştirilmesi konusunda 25 yıl önce "Nasıl bir anayasa" diye makale yazdığını dile getiren Kamalak, anayasanın elbette değiştirilmesi gerektiğini ama meclisteki dört partinin bir masaya oturup çorba bile içemeyeceğini savundu.

Kamalak, iktidar partisinin anayasa değişikliği için temel şartının başkanlık sistemi olduğunu, ana muhalefet partisinin ise bunu kabul etmediğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin garip tutumuna bakın, 'Bu komisyonun adı değişmeli' dediler, iktidar partisi değiştirdi. 'Uyum komisyonu' yerine 'mutabakat komisyonu' dedi. Uyum komisyonunun adı mutabakat komisyonu oldu. Ana muhalefet partisi ne diyor, 'darbe ürünlerinden arınma komisyonu'. Öylesine muazzam yanılgıya ve çelişkiye düşüyor ki 'Anayasa değiştirilmeli ama anayasanın ilk dört maddesine dokunulmamalı' diyor. İyi de sayın genel başkan anayasanın o ilk dört maddesi darbe ürünü değil mi? Anayasayı hatta mevzuatı darbe kanunlarından ayıklayacaksın da anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek olan o dört madde darbe ürünü değil mi? Hatta darbenin ruhu o dört maddede gizli değil mi?"


- "Nasıl bir başkanlık sistemi"

Komisyonun çorba bile içemeden dağıldığını ifade eden Kamalak, "Başkanlık sistemini Türkiye'de ilk defa telaffuz eden görüş milli görüştür ama kanun hazırlama, sistemi önerme fırsatını bırakmadılar bize. Şimdi bırakmadıkları için biz geri çekildik. Biz işin içine girmediğimiz halde dört defa partimiz kapatıldı. Biz prensip olarak başkanlık sistemine karşı değiliz ama nasıl bir başkanlık sistemi" diye konuştu.

Kamalak, anayasa konusu gündemde tutularak milletin zihninin başka tarafa çekilmeye çalışıldığını, Türkiye'nin işsizlik ve adaletsiz gelir dağılımı gibi ciddi problemleri olduğunu, bunların üzerinde durulması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 2015'te fert başına mili gelirin azaldığına dikkat çeken Kamalak, "Bir taraftan gelir dağılımı bozulur, insanlarımız fakirleşirken diğer yandan 16 bin kişi milyarder olmuş. Sebebi, tüm yük garibanın sırtında. İşte biz bu yükü garibanın sırtından almak için yollardayız" şeklinde konuştu.

Kamalak, 2 milyar nüfuslu İslam alemini bir araya getireceklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İmkansız mı bu? Elin adamı 50 devletçiği kurup, Amerika Birleşik Devletlerini kurmuş. Şu anda dünyanın süper gücü 50 devletin bir araya gelmesinden oluşmuyor mu? Peki biz niye bir araya gelemeyelim? Şu anda bir süper güç olma yolunda olan Avrupa Birliği 28 ülkeden oluşmuyor mu? Peki Allah aşkına bu 2 milyarlık İslam alemi neden bir araya gelmesin? İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 57 üyesi var, 6 da adayı var girmek için müracaat etmiş. 63 İslam ülkesinden 37'si Osmanlı topraklarından koparılmış İslam ülkeleridir. Dün beraberdik biz. Bir mektubumuz Avrupa'yı titretmek için yetiyordu, şu an uşaklığa talip olmak bize yakışır mı? 2 milyarlık İslam alemi kendi barış gücünü oluşturamaz mı, İslam NATO'sunu kuramaz mıyız?"




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.