Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Tokat'ta

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Tokat'ta
Kamalak, Tokat'ta medya temsilcileri ile bir araya geldi

TOKAT (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Tokat'ta medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Tokat Öğretmenevi'ndeki toplantıda konuşan Kamalak, 1 Kasım'da genel seçimlerin yapılacağını hatırlattı.

Seçimlerin hayırlı olmasını dileyen Kamalak, "Hem Türkiye'miz hem bölgemiz çok sıkıntılı dönemden geçiyor. 4,5 yıldır Suriye'nin kan gölüne çevrilmiş olması... 4,5 yıl önce bizler uyarmaya çalıştık. Sesimizi yeterince çıkaramadığımız düşünüyorum. 4,5 yıl sonra dünya 'barış' diyor. Dünya 4,5 yıl sonra Saadet Partisi'nin dediğine geliyor" ifadelerini kullandı.

Seçimlere "0 baraj" ile gittiklerini belirten Kamalak, şöyle konuştu:

"Ne oldu, kanun mu değişti? Hayır. Anayasaya hüküm girdi. Bireysel başvuru. 'Bu milletin evlatları haklarını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kapılarında değil, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde aramalıdır. AİHM yerine Anayasa Mahkemesine başvurulmalıdır. Anayasa Mahkemesi bünyesinde insan hakları dairesi oluşturulmalıdır' tezini savunmuştum. 2010 yılında anayasa değişikliği ile 148. maddesinde bu yerini aldı. Herkes temel bir hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvurma hakkına sahiptir."

Kamalak, seçme seçilme hakkının Anayasa'ya ve AİHM'ye göre temel hak olduğunu vurgulayarak, "Adaylarımız belirli bir oy almış olsa bile partinin baraj sorunu nedeniyle partisi barajı aşmış başka bir adaya mazbata verilecek. Aday 'burada bir haksızlık var' diyecek. 40 bin oy alan, 30 bin oy alan aday gidecek" dedi. 

 

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.