"Şampiyonluk Beşiktaş camiasının hakkıdır"

"Şampiyonluk Beşiktaş camiasının hakkıdır"
Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Karadeniz:"Camia uzun süredir şampiyonluk bekliyor"- "Beşiktaş için, büyük kulüpler için başarı, şampiyon olmaktır. Şampiyon olamadıktan sonra önemi yok"- "(Başkanlık adaylığı) Henüz aday olmadım. Söyleyenler, rica ede

İSTANBUL (AA) - ERCAN DOĞAN - Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, siyah-beyazlı ekibin bu sezon keyifli futbol oynadığını ve şampiyonluğu hak ettiğini söyledi.

Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temaşa zevki itibarıyla takımın güzel futbol oynadığını belirterek, "Camia uzun süredir şampiyonluk bekliyor. Şampiyonluk Beşiktaş camiasının hakkıdır" dedi.

Beşiktaş'ın tarih boyunca hep şampiyonluğa oynadığını vurgulayan Yalçın Karadeniz, "Tabii her sezon olamıyoruz. Gayemiz şampiyon olmaktır. Bu hedefe ulaşmak için tüm camianın bütünlük içinde çalışması gerekiyor. Şampiyonluk sadece sahada olmuyor. Teknik heyet de iyi olacak, yönetim de iyi olacak, tesisler de... Camianın moral motivasyonu yerinde olacak. Yönetim bu organizasyonları iyi yapmalıdır, yaparsa şampiyonluğu alırız" diye konuştu.

Bu sezon teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde futbolcuların iyi kaynaştığına dikkati çeken Karadeniz, şunları kaydetti:

"Bu, teknik heyetin tecrübesinden kaynaklanıyor. Bu sezon nokta transferler yapıldı. Daha önce bu şekilde olmuyordu. Çok önemli futbolcular almamıza rağmen nokta transferler olmadığı için başarı elde edemiyorduk. Bu sezon lazım olan yerlere oyuncu alındı. Bu, başarıyı getirdi ama Beşiktaş için, büyük kulüpler için başarı şampiyon olmaktır. Şampiyon olamadıktan sonra önemi yok."


- "Köprünün altından çok sular akacaktır"


Karadeniz, siyah-beyazlı takımın iki maç eksiği olmasına rağmen şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilmesiyle ilgili yorumlara değinerek, "Köprünün altından çok sular akacak. Ayağımız yere basmalıdır. Şimdiden 'şampiyonuz' dememek lazım. Avrupa'ya gittik, grup lideriydik ama elendik. Bir de üçüncü olduk. Tünelin ucundaki ışık gözükmüştür. Şampiyon olacakmışız gibi hareket edelim, olmayacakmışız gibi çalışalım, kenetlenelim. En az 15-16 maçımız var. Her maç birbirinden daha önemli. Şampiyon olma arzumuz var ve biz de çalışarak bu hedefi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Geçmiş sezonlarda erken havaya girmenin sıkıntısını yaşadıklarını anımsatan Yalçın Karadeniz, "11 puan öndeyken 'şampiyon olduk' diye sevinirken beşinci bitirdik. Bu durumları yaşamayalım diye tedbirleri almak yönetimin görevi" değerlendirmesinde bulundu.


- "Henüz aday olmadım"


Beşiktaş Kulübü'nde mayıs ayında yapılacak seçimde aday olup olmayacağı sorusunu cevaplayan Karadeniz, şöyle konuştu:

"Bu bir teveccühtür. 30 bin üyenin hepsinin kalbinden başkanlık geçer. Herkesin kalbinden geçirmesi ayrıdır, aday olmak ayrıdır. Henüz aday olmadım. Söyleyenler, rica edenler var. Kendi açımdan olgunlaşma durumu görmedim. Adaylığını ilan edenler varken, beni konuşmalarını da yanlış buluyorum, kınıyorum."

Kendisinin aday olması halinde açıklamayı zaten yapacağını vurgulayan Karadeniz, "Kimseden icazet alacak halim yok. Kimse başkan olurken benden icazet almadı. Ben niye alayım, başkası niye alsın? Camialara dikkat etmek lazım. Birini alır zirveye koyar, birini de alır yerin dibine sokar. Henüz seçim sürecine girmedik, hareketlilik mart ayında başlar" şeklinde görüş belirtti.

Stadın yapıldığı ve takımın şampiyonluğa gitti dönemde başka adayların çıkmamasını isteyen düşüncelere de karşı çıkan Karadeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazıları 'stat yapılıyor, şampiyonluğa gidiyoruz. Aday çıkmasın' diyor. Bu doğru olay değildir. Beşiktaş camiası, stada da şampiyonluğa da layıktır. Bunun yönetimle alakası yoktur. Yönetim sahada oynamıyor ama yönetim o durumu iyi idare etmesi gereken yerde. 'Kimse aday olmasın' dediğin zaman camiayı daraltırız. Ne kadar çok aday çıkarsa daha iyi."

Karadeniz, kulüplerin ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığını ve üyelerin katılımcı anlayışla hareket etmesi gerektiğini dile getirerek, "Denetim mekanizması gibi eteklerinden çekmek önemli, yol göstermek önemli. Takım tutmak budur. Üyelere, kimsenin adamı olmadan sadece Beşiktaş'ı düşünerek hareket etmelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.