"Şampiyonluk için her şeyi yapacağız"

"Şampiyonluk için her şeyi yapacağız"
- Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Polen Uslupehlivan:"Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'in kıyısından dönmüştük ama bu sene şampiyonluk için her şeyi yapacağız"- "Bu sene 4 maçta 3 kez yendiğimiz VakıfBank'a karşı psikolojik üs


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Fenerbahçe Grundig Kadın Voleybol Takımı'nın milli oyuncusu Polen Uslupehlivan, Dörtlü Final'de mücadele edecekleri DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmak için ellerinde gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Sarı-lacivertlilerin 25 yaşındaki voleybolcusu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İtalya'nın Montichiari kentinde 9-10 Nisan'da oynanacak Dörtlü Final organizasyonu öncesinde büyük heyecan duyduklarını belirtti.

Yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Polen, "Dörtlü Final'de çok iyi bir takımla oynayacağız. VakıfBank'ı çok iyi tanıyoruz. Neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Takımın motivasyonu çok iyi. Dörtlü Final oynamayı çok özledik. Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final'in kıyısından dönmüştük ama bu sene şampiyonluk için her şeyi yapacağız." dedi.

Yarı finalde karşılaşacakları VakıfBank'ta 2012-2014 yıllarında forma giydiğini ve büyük başarılar yakaladığını hatırlatan sarı-lacivertli voleybolcu, "Bu turu geçenin şampiyon olacağını düşünüyorum. Tanıdık bir takımla oynamak da avantaj. VakıfBank benim eski takımım. Neler yapabileceklerini biliyorum. Antrenörün neler yapabileceğini kestirebiliyorum. Onları tanımam benim için ekstra bir avantaj." şeklinde görüş bildirdi.


- "Psikolojik üstünlük bizde"


Bu sezon VakıfBank'la oynadıkları 4 maçın 3'ünü kazandıklarını anımsatan Polen, bu yüzden rakiplerine karşı psikolojik üstünlükleri bulunduğunu aktardı.

VakıfBank'la oynadıkları her karşılaşmanın büyük çekişmeye sahne olduğunu kaydeden milli voleybolcu, "Bu sene 4 maçta 3 kez yendiğimiz VakıfBank'a karşı psikolojik üstünlüğün bizde olduğunu düşünüyorum. Oynadığımız maçlar hep 3-2 bitiyor. Kıran kırana mücadeleler oluyor. Türkiye ile Şampiyonlar Ligi arasında fark var. Yabancı oyuncuların hepsini Şampiyonlar Ligi'nde oynatabiliyoruz. Bu konuda da bizim avantajlı olduğumuzu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Özellikle file önünde rakiplerinden daha güçlü olduklarını söyleyen Polen, "İki takım da çok iyi defans yapıyor. Ortada bir maç gibi gözüküyor. Tek maç olacak. Bu yüzden gününde olan takım avantajlı. Türkiye'deki prestijimiz açısından da çok önemli bir maç. Oradaki atmosfer de çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.


- "Bütün kupaları kazanmak istiyoruz"


Polen, bu sezon mücadele ettikleri kulvarlarda bütün kupaları almak istediklerini dile getirdi.

Şampiyonluk yolunda baskı hissetmediklerini anlatan sarı-lacivertli oyuncu, "Başkanımızın da söylediği gibi burası bir spor kulübü. Her kulvarda şampiyonluk adayıyız. Geçen yıl iki kupa aldık, sadece Şampiyonlar Ligi'ni alamadık. Bu sene bütün kupaları kazanmak istiyoruz. Bu, Fenerbahçe'de olağan bir şey. Bunu hiçbir şekilde değiştiremezsiniz." diye konuştu.

Şampiyonluk hayaliyle Dörtü Final'e hazırlandıklarını ve arkadaşlarıyla sürekli bunu konuştuklarını belirten Polen, sözlerini şöyle tamamladı:

"O oteldeki şampiyonluk yemeğini, eğlenceyi hayal ediyorum. Daha önce bu sevinci yaşadım. Bu sevinci bir daha Fenerbahçe'de yaşamak istiyorum. Buranın yeri, benim için çok ayrı. Taraftarlarımız çok farklı. Bunu Fenerbahçe'de oynamayan bilemez. Taraftarlarımızın desteğini, hangi şehir hangi ülke olursa olsun hissediyoruz. Fenerbahçe'nin bu konuda büyük bir ayrıcalığı var. Bunu hissetmek çok güzel bir şey. Şampiyon olarak onlara çok büyük bir armağan vereceğiz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.