Samsun'da "Engelsiz Spor Şenliği"

Samsun'da "Engelsiz Spor Şenliği"
Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen şenlikte zihinsel ve bedensel engelli çocuklar 16 spor branşıyla tanıştı

SAMSUN (AA) - Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen "Engelsiz Spor Şenliği"nde zihinsel ve bedensel engelli çocuklar 16 spor branşında yer alarak eğlenceli saatler yaşadı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce bir alışveriş merkezinin önünde gerçekleşen şenlikte renkli görüntüler oluştu. Çocuklar, basketbol, futbol, masa tenisinin yanı sıra hemsball, badminton, bovling, hokey, golf gibi 16 spor branşıyla tanıştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, burada yaptığı konuşmada, şenliğe desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ilçe belediyelerine teşekkür etti.

Engelliler haftası kapsamında 'Spor engel tanımaz' sloganıyla etkinlik düzenlediklerini belirten Özyurt, "Engellilerin sosyal hayatın her alanında var olduklarını göstermek, toplumda engellilere yönelik ortak bilinç oluşturmak ve engelli bireylerimizin fiziksel duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmak için engelsiz spor şenliği düzenledik." dedi.

Etkinlikte Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri halk oyunları oynadı. Amisos 55 Engelli Spor Kulübü de tekerlekli sandalye gösterisi sundu.

Çeşitli yarışmaların da yapıldığı şenlik, engelli çocuklara hediye takdimi ile sona erdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.