Samsung telefonlarda güvenlik açığı

Samsung telefonlarda güvenlik açığı
Yeni açık Hacker'lara uzaktan erişim imkanı sağlıyor. Telefon içine müdahale edilebiliyor.

The Register'ın haberine göre Samsung telefonlarda yeni bir açık keşfedildi. Bu güvenlik açığı hacker'ların telefonu kontrol etme, kilitleme, harita üzerinde telefonu bulma, ekranda özelleştirilmiş mesaj görüntüleme dahil olmak üzere çeşitli işlevleri gerçekleştirmesine izin veriyor. Hatta telefonun sahibi olmadan silme işlemi bile yapılabilir. Fidye saldırılarında daha etkin şekilde kullanılabilir.

Araştırmacı Mohamed Baset tarafından tespit edilen bu güvenlik açığı, kullanıcıların kayıp ya da çalıntı telefonlarını bulmak için kullandıkları Find My Mobile özelliğinde yer alıyor. Samsung, Find My Mobile isteklerinin nereden geldiğini denetlemiyor. Bu da hacker'ların cihaz sahiplerini taklit etmesini sağlıyor.

ABD Ulusal Güvenlik Açığı Veritabanı'nda yer alan bu açık, 10 üzerinden 7.8 olarak derecelendirildi. Samsung bu özel güvenlik açığını kapatmak için henüz herhangi bir yama yayınlamış değil, ancak kısa sürede güncelleme çıkarması bekleniyor. Bu açık sıfır gün güvenlik açığı olarak nitelendiriliyor. Youtube'ta yayınlanan bir video ise yöntemin nasıl olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.