Sanayiciye ceza

Sanayiciye ceza
Türkiye ve Konya ekonomisinin güçlü can damarı 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde önce kur farkı uygulaması ardından da iki yıl içerisinde bitirilemeyerek faaliyete geçmediği gerekçesiyle ceza uygulaması başlatılması Konya sanayicisini çılgına çevirdi

ÖZEL HABER

4. OSB’DE CEZAİ İŞLEM

Konya 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan bazı sanayiciler üst üste gelen cezaların şokunu yaşıyor. 2014 yılında yatırıma açılan ve toplam 4 milyon metrekareden oluşan 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilere 105 sanayi parseli iş dünyasına tahsis edilmişti. Üst üste yaşanan seçimler ve piyasalardaki durgunluk nedeniyle yatırım sahalarını faaliyete geçiremeyen sanayiciler ceza yedi. Eşine hiç rastlanmayan bu durum sanayi çevresini şoka sokarken, tepkiler de beraberinde geldi.

SANAYİCİ RİSK ALTINDA

Büyük yatırımlar ve risklerle gelişimini sürdürmeye çalışarak önce ayakta durmak, ardından istihdama katkı sağlamak için mücadele veren yatırımcılar, önce kur farkı nedeniyle ciddi mali yükümlülükle karşı karşıya kaldıklarını şimdi de ceza ödemek zorunda olduklarını söyleyip yaşadıkları hayal kırıklığını dile getirdiler. İşadamları; ülkenin arka arkaya yaşadığı seçimler ve bunu takip eden süreçte meydana gelen iç ve dış olumsuzlukların sanayiciyi risk altında kaldığına da dikkat çekti.

KUR FARKI CAN YAKTI

Konya 4. OSB’de kur farkından dolayı 2014 yılında 18 bin TL, 2015’te 44 bin 250 lira ve 2016 yılında da 65 bin lira para ödemek zorunda kaldıklarını söyleyen sanayiciler, şimdi de arsa tahsisi yapılırken belirtilen süre dolduğu için 35 bin lira ile 45 bin lira arasında ceza ödemek zorunda kalındığını bunun da büyük bir haksızlık olduğunu iddia ettiler. Sanayiciler bu yaptırımın Türkiye’nin hiçbir organize sanayi bölgesinde uygulanmadığını da belirtti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum