Şebeke suyuyla bahçe sulamaya son!

Şebeke suyuyla bahçe sulamaya son!
Yaz mevsiminde bahçe ve hayvan sulamasında kullanılan şebeke suyu nedeniyle birçok noktada su basınç ve debileri düşerken, sularda da ciddi oranda azalmalar yaşanıyor.

Yaz mevsiminde bahçe ve hayvan sulamasında kullanılan şebeke suyu nedeniyle birçok noktada su basınç ve debileri düşerken, sularda da ciddi oranda azalmalar yaşanıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile Konya’nın tamamına su hizmeti götüren ve suyun sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaştırılması için ciddi yatırımlar yapan KOSKİ, mevcut suyun korunması adına da hamleler yapıyor. Bu çalışmalardan birisi de aylık 30 metre küp kotası oldu. KOSKİ Genel Müdürlüğü; 6360 sayılı kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan belde ve köyler ile 5216 sayılı yasa ile tüzel kişiliği kaldırılan köylerde, aylık 30 metreküpün üzerindeki tüketimler için uygulanan su ve atıksu tarifelerinin, aylık 0-30 metreküp arası uygulanan tarifenin yüzde 50 fazlası olarak uygulanmasına karar verdi. Alınan karar 1 Haziran itibariyle yapılacak tahakkuklarda uygulanıyor. Şebeke suyuyla bahçe sulamasının önüne geçecek uygulama ile suların yıl boyu sağlıklı ve düzenli bir şekilde abonelere ulaştırılması ve hak korunması amaçlanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.