Selçuklu, Pekyatırmacı ile geleneği geleceğe aktarıyor

Selçuklu, Pekyatırmacı ile geleneği geleceğe aktarıyor
 Muhabir
AK Parti’nin 31 Mart 2024 tarihinde yeniden Selçuklu’ya aday gösterdiği Ahmet Pekyatırmacı, geride kalan 5 yıllık dönemde Konya’nın adeta yeni yüzü olan Selçuklu’ya yaptığı yatırım ve hizmetlerle dikkatleri üzerine toplamayı başardı

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti’den Selçuklu Belediye Başkan Adayı olan ve öncesinde de belediyecilik tecrübesine sahip olan Ahmet Pekyatırmacı, 5 yıllık hizmet süresi boyunca ilçeye yaptığı yatırım ve hizmetlerle ilçe halkının takdirlerini aldı.

Geleneği geleceğe modern bir sunum ile taşımaya yönelik bir yaklaşım sergileyen Ahmet Pekyatırmacı, Konya’nın gelişime en açık ilçesi olan Selçuklu’da bir taraftan temel belediyecilik hizmetlerinin aksamadan yürümesine yönelik çaba harcarken, diğer yandan da ekibiyle birlikte sosyal ve kültürel alanda Selçuklu’nun adını tüm Türkiye’ye duyuran hizmetlere imza attı.

ahmet-pekyatirmaci.jpg

‘İYİ Kİ SELÇUKLU’DA YAŞIYORUM’ DEDİRTMEK TEMEL AMAÇ OLDU

Selçuklu’da yaşayan herkese dokunacak, herkesin faydasına olacak hizmetler üretmek için çaba gösteren ve ‘İyi ki Selçuklu’da yaşıyorum’ mottosuyla hareket eden Ahmet Pekyatırmacı, geride kalan 5 yıllık zaman diliminde Selçuklu’da bulunan ve tarihi yüz yıllar öncesine dayanan önemli Anadolu değerlerinin yeniden gün yüzüne çıkması ve yıldızının parlaması adına dikkat çeken projeler üretti.

Konya’nın en eski mahallesi olan Sille’de yapılan hizmetler tarih, kültür, gelenek ve göreneğin bugüne ve bugünden de yarına aktarılması adına dikkat çekti. Sille’nin geçmişin izleriyle birlikte geleceğe aktarılması adına yapılan çalışmalar kısa sürede meyvelerini vererek Selçuklu’nun hizmet anlayışındaki farkı ortaya koymayı başardı.

KONYA’NIN EN ESKİ İLÇESİ DE EN YENİ İLÇESİ DE SELÇUKLU’DA HİZMET ALDI

Konya’nın en eski mahallesi Selçuklu’da yer alırken, en yeni mahallelerine de Selçuklu ev sahipliği yaptı. Bir tarafı tarihin derinlerine dayanan ilçenin bir yüzü de bugün atılan temeller üzerine yarına ilişkin önemli bir projeksiyon sunuyor.

Bu doğrultuda Selçuklu’nun en yeni mahalleleri arasında bulunan Ardıçlı olarak da bilinen Akademi Mahallesi, merkezi idare ve yerel yönetimlerin uyumu sonucu ortaya çıkan modern yapıların en önemli yansımalarından birini ortaya koyuyor.

Başkan Ahmet Pekyatırmacı fiziki belediyeciliğin yanında geride kalan 5 yıllık dönem içerisinde katılımcı belediyecilik anlayışı ile herkesin fikirlerine açık olduğunu yaptığı hizmetlerle deklare etmiş oldu.

selcuklu-belediyesi-001.jpg

GENÇLERİN KALBİNİ HİZMETLERİYLE KAZANDI

Diğer yandan 7’sinden 77’sine Selçuklu’da yaşayan bütün nüfusun ‘İyi ki Selçuklu’da yaşıyorum’ diyebileceği çalışmalara da imza atan Başkan Pekyatırmacı, bu doğrultuda Selçuklu’yu farklı şehirlere açtı. Pekyatırmacı, ilçede yaşayan her yaştan vatandaşın farklı şehirleri görmeleri, tarihi değerleri tanıyıp bilmeleri, bu topraklarda izi olan devlet büyüklerini tanımaları ve metfun bulundukları yerlerde görmeleri adına düzenlediği Çanakkale, Bilecik, Söğüt turları ile de özellikle gençlerin büyük takdirini aldı.

Eğitim ve spor yatırımlarını da önemseyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya’nın en büyük ilçesi ve Türkiye’de birçok şehirden daha büyük olan Selçuklu’nun farklı birçok lokasyonunda açtığı, her yaştan insanın faydalanabileceği eğitim ve spor merkezleri de geride kalan dönemde en çok dikkat çeken çalışmalar arasında yer aldı.

Ahmet Pekyatırmacı, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimler’de de AK Parti’nin Selçuklu Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi.

AHMET PEKYATIRMACI KİMDİR?

Ahmet Pekyatırmacı, 1971 yılında Konya'da doğdu. 19 Mayıs İlkokulu’nu ve Konya İmam Hatip Lisesi’ni bitirdikten sonra Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu.

1994 - 1995 yılları arasında Polatlı Topçu ve Füze Okulu’nda yedek subay eğitimi aldıktan sonra Edirne/Keşan 102. Topçu Alayı’nda yedek subay olarak vatani görevini tamamladı.

1995 yılında başladığı iş hayatına 2001 yılına kadar farklı şirketlerde kurucu ortak ve şirket müdürü olarak, 2001 yılından sonra da kendine ait şirketinde devam etti.

2009 yılında yapılan yerel seçimlerde Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. 2014 yılı yerel seçimlerinde ise Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeliği’yle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. 2014 yılı Aralık ayı itibariyle Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi olarak Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmesi üzerine 12 Mayıs 2018 tarihinde yapılan meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin ortak teklifi ve oybirliği ile Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 67,51 oy oranı ile yeniden Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Pekyatırmacı, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.