Seydişehir Değirmenci Mahallesi’nden bir ilk

Seydişehir Değirmenci Mahallesi’nden bir ilk
Seydişehir’de halk arasında Abdallar Mahallesi olarak bilinen, ilçenin kenar mahallesi Değirmenci Mahallesi'nde yokluk içinde yaşayan Emine Kutlu Karatay Üniversitesi Diyaliz Bölümü’nü burslu kazanarak bir ilke ve büyük başarıya imza attı.

İşsiz bir babanın ev kadını bir annenin üç çocuğundan biri olan Emine ilk ve ortaöğrenimini Seydişehir Atatürk Okulu’nda, liseyi Seydişehir Anadolu Lisesi’nde okudu.

Abdallar ve bir diğer adı aşağı mahallesinden 2.000 nüfus içinden ilk defa bir öğrenci üniversiteyi hem de burslu kazandı.

Emine Kutlu, kendisine inanan isimleri de anarak, “Bu başarıyı herşeyden önce babam Hüseyin, annem Ayşe Kutlu’ya borçluyum. Daha sonra ilkokul öğretmenim Musa Cam, okul müdürüm Yusuf Cırık, Hüseyin İriilter öğretmenim, Adıgüzel Teke öğretmenim, Nazik Bağcı öğretmenim, Abit Yüksel öğretmen etkili oldu. Lisede eğitim görürken öğretmenim Ali Ziya Tekin, okul müdürüm Tahsin Küçük, müdür yardımcısı İsmail Tatlı başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin büyük gayretleri oldu. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için üniversite sınavı hazırlık çalışmalarımı tamamen Seydişehir Kütüphanesi’nde yaptım” dedi.

Seydişehir Kütüphanesi çalışanlarının da üzerinde emekleri olduğunu belirten Kutlu, “Üniversiteyi başarı ile bitirdikten sonra diyaliz hekimliğine geçmeyi düşünüyorum.

Yetiştiğim mahalle ve çevre yönü ile baktığım zaman aşağı mahalleden ilk defa üniversite tahsili yapacak olmam, gelecekte bu mahalleden yetişecek olan kardeşlerim için de iyi bir örnek teşkil edeceği için beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

Haber:Abdullah Leblebici

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.