SGK’dan tıbbi malzeme müjdesi

SGK’dan tıbbi malzeme müjdesi
Vatandaşların kendi imkanlarıyla aldıkları ve aylar sonra SGK’dan temin edebildikleri tıbbi malzeme ve cihazları ücret ödemeden temin edebilecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) arasında “Evde Sağlık Hizmetlerinde Kullanılan Tıbbi Malzeme ve Tıbbi Cihazların Ödenmesine İlişkin Protokol” imzalandı. İmzalanan protokolle sigortalıların daha önce kendi imkanlarıyla temin edip, bedelini daha sonra SGK'dan aldığı tıbbi cihazlar artık Sağlık Bakanlığınca ücretsiz olarak sağlanacak.
 
ŞAHIS ÖDEMELERİYLE İLGİLİ SORUNLAR ORTADAN KALKACAK
 
SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, “Daha önce tıbbi cihaz ve malzemeye ihtiyacı olan sigortalılar bu cihaz ve malzemeleri kendi imkânlarıyla satın alıp, yaptıkları ödemelerin bedelini SGK'dan almaktaydılar. Protokolle tıbbi cihaz ve malzemeler artık Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak olup, bunun ödemesi de SGK tarafında Sağlık Bakanlığına yapılacaktır. Bu şekilde şahıs ödemeleriyle ilgili sorunlar ortadan kalkacak, ilgili tarafa doğrudan SGK ödeme yapacağından, vatandaş aradan çıkartılacaktır. Geçen yıl yaklaşık 400 bin hanede evde sağlık hizmeti sunumu yapıldığı göz önüne alındığında, özellikle uzun dönem tedavi gerektiren hastalar için hastane ortamında uzaklaşıp, kendi evlerinde ve kendi yakınlarının yanında sağlık hizmetini alması hasta açısından önemli bir konfor ve önemli bir sağlık göstergesi olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
ORGANİZASYON BEDELİ SGK’DAN
 
Yavuz, “Artık hastaların hastaneden taburcu olduktan sonra SGK'ya gitmesine gerek kalmadan, ihtiyaç duyduğu tıbbi cihaz ve malzemelerle ilgili organizasyonları Sağlık Bakanlığınca yapılacak, bu organizasyonun bedeli de SGK tarafından karşılanacaktır. Kurum sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilere iade alınmak kaydıyla taahhütname karşılığı temin edilen tıbbi malzemeler; Non-İnvaziv Mekanik Ventilasyon Cihazları, Evde uzun süreli veya taşınabilir komponenti olan oksijen tedavisi cihazları olan oksijen tedavi cihazları, Ev tipi ventilatör, Akülü tekerlekli sandalye. Ev tipi ventilatör için kesintisiz güç kaynağıdır” diye konuştu.
 
YATALAK HASTALARA BÜYÜK KOLAYLIK
 
Yavuz, şunları sözlerine ekledi; “Ayrıca SGK ile medikal firmalar arasında imzalanmaya başlanan sözleşme gereğince sağlık hizmet sunucuları tarafından sağlık raporu ve reçete düzenlenmesi suretiyle öngörülen hazır protez ve ortezler ile hazır tıbbi sarf malzemeleri hastalar tarafından firmalara malzeme bedeli ödemeksizin temin edilebilecektir. Bu şekilde hasta tarafından devamlı kullanılması gereken hasta alt bezi, idrar sondası, kolostomi ve ürostomi gibi tıbbi sarf malzemeleri direkt ilgili sözleşmeli firmadan reçete ve rapor ibraz edilmek suretiyle alınabilecektir. Solunum cihazları, hayat destek ünitelerine bağlı yaşayan veya yatalak, engelli olan hastaların tıbbi sarf malzemelerine herhangi bir ücret ödemeksizin ulaşabilir olması, bu şekilde bakıma muhtaç insanların hayatlarına kolaylık getireceği düşüncesini taşımaktayız.” (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.