Sigarayı bırakmak için Ramazan büyük fırsat

Sigarayı bırakmak için Ramazan büyük fırsat
 Editör
Sigaranın bırakılması için Ramazan ayı büyük bir fırsat sunuyor.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, Ramazan atmosferinin Sigarayı bırakmak isteyenler için büyük bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Türkiye, nüfusu ile karşılaştırıldığında dünyada sigara kullanımının en yaygın olduğu ülkeler içerisinde yer alıyor. Çevresel faktörler, ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesi, arkadaş ortamı, aile içinde kullanılıyor olması gibi faktörler ve nedenler özellikle sigara kullanımı arttırıyor. Sigaranın vücuda oluşturduğu zararların doğru bir şekilde algılanabilmesi insanın halinde tek bir nefes dahi sigara dumanını içine çekemeyeceğini ve akciğerlerin diğer organlarla kıyaslanamayacağını ifade eden Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici, "Dernek olarak temel amacımız sigaranın zararları konusunda bilinçlendirme yapmak ve sigara olmak üzere her türlü madde bağımlığı ortaya koyan mamullerden uzak tutmak. İnsanları uzak durmaları için bilinçlendirme yapıyoruz, bırakmaları için Ramazan ayı ve bu mübarek günler oldukça büyük bir fırsat" dedi.

27cee0ec-e9c0-488c-98a5-f45c372ee730.jpg

MADDİ VE MANEVİ AÇIDAN BÜYÜK BİR KAZANÇ SAĞLAR

Ramazan'da sigarayı bırakmanın, diğer aylara göre daha kolay olabileceğini belirten Başkan Dikici, ‘’Ramazan ayının insanın nefsini terbiye ettiği, kötülüklerden ve günahlardan uzak durmaya çalıştığı bir ay olmasıdır. Bu manevi ortam, sigara gibi zararlı bir alışkanlığı bırakmak için ideal bir ortam sunar. Ramazan ayında 18 saat boyunca oruç tutmak, sigara içme isteğini azaltır. Akşam olduğunda ise Ramazan'ın manevi atmosferi, sigara gibi bedenimize ve ekonomimize zarar veren bir maddeyi hayatımızdan çıkarmamızı kolaylaştırır. Ramazan ayı, sigarayı bırakmak için bulunmaz bir fırsattır. Bu güzel duygu ve düşüncelerin arkasından sigarayı da hayatımızdan çıkarmak, manevi ve maddi açıdan büyük bir kazanç sağlar. Ramazan ayında sigarayı bırakmayı başaranlar, hem manevi vebali ve sorumluluktan kurtulmuş hem de maddi külfetten kurtulmuş olurlar. Ayrıca, daha sağlıklı ve renkli bir hayat yaşamaya başlarlar. Ramazan'ın kurtuluş ayı olduğunu bildiğimiz halde, bir de sigaradan kurtulmuş olursak, bu ay bizim için tam bir kurtuluş ayı olur" diye konuştu.

0cd7cc61-810b-48d4-b06f-c4b2228b2ebf.jpg

MÜBAREK AYDA HAYIRLI BİR ADIM ATIN

Sigaraya bırakmak için tek çözümün adım atmak olduğunu, ifade eden Başkan Dikici, "Doğal yöntemlerle bırakılması açısından bizlerde sigara kullananlara birer adım atıyoruz. Hiçbir ücret talep etmiyoruz, sigarayı bırakmayı talep edenlerle önce sohbet ediyoruz. Ardından, geliştirdiğimiz doğal bir ürün olan içinde defne, yulaf, melisa, kekik, çöven, karabaş otu gibi doğal karışımların olduğu kapsül ile tedavi sürecine startı veriyoruz. Sigarayı bırakmak isteyenlere doğal ürünleri ücretsiz olarak veriyoruz. Zaten sigara bırakmak isteyenler bir adım atıyor bizlerde karşılık veriyoruz. Bu adımı atmak için geç kalmayınız. Vakti ve zamanı bu mübarek günler. Bizler yanınızda hem psikolojik olarak hem de doğal metotlarla zaten aksiyon alıyoruz" dedi.

dsc-1300.jpgTürkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya temsilciliği olarak sigara kullanan bireylerin derneklerine başvurmalarını belirten Başkan Dikici, ‘’Sigara sadece bireyin kendi sağlığına değil, aynı zamanda etrafındakilere ve ailesine pasif içicilik sebebiyle zarar veriyor. Sigara kullanımı bireyleri acılar içinde kalmasını sağlıyor ayrıca hastalıklara neden oluyor ve ömrün son yıllarını çekilmez bir hale getiriyor. Sigara sadece bireyi etkilemekle kalmıyor, etraftaki bireylerin hayatını da olumsuz etkiliyor. Yorgunluk halsizlik ve ağırlık yapıyor. Sağlıklı yaşama adım atmak için bu mübarek günleri vesile kılalım ve sigaraya veda edelim" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.