Sille Sanat Sarayı, Türk fotoğrafını dünyaya tanıtacak

Sille Sanat Sarayı, Türk fotoğrafını dünyaya tanıtacak
KONYA (AA) - Merkezi Konya’nın tarihi beldesi Sille’de bulunan Sille Sanat Sarayı’nın fotoğraf sanatı alanında Türkiye’yi tanıtacak ve ülkenin...

KONYA (AA) - Merkezi Konya’nın tarihi beldesi Sille’de bulunan Sille Sanat Sarayı’nın fotoğraf sanatı alanında Türkiye’yi tanıtacak ve ülkenin adını uluslararası arenada duyuracak yeni bir çalışmaya imza attığı belirtildi.

Sille Sanat Sarayı kurucusu Konyalı uluslararası fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, yaptığı yazılı açıklamada, Çin’in Luoyang kentinde yeni kurulan "İpek Yolu Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu"nda attıkları imzayla Türkiye’nin de kurucu üye olarak yer almasını sağladıklarını vurguladı.

Federasyonda Türkiye dışında Çin, Hollanda, İsviçre, Malezya, Singapur, Tayvan, Danimarka ve Hindistan'dan derneklerin yer aldığını bildiren Bilir, “Türkiye’den ve 15 farklı ülkeden toplam 253 üyesi bulunan Sille Sanat Sarayı bu sözleşme ile federasyona üye diğer ülkelerin dernekleri ile ortak yapılacak etkinliklerde yer alarak Türk fotoğrafının dünyada tanıtımına önemli katkılar sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.