Soykırım 193. gününde: Gazze'de can kaybı 33 bin 843'e çıktı

Soykırım 193. gününde: Gazze'de can kaybı 33 bin 843'e çıktı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 843'e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 193 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 46 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 110 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 33 bin 843'e, yaralı sayısının da 76 bin 575'e yükseldiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

untitled-1.jpg

İşgalci İsrail ordusunun harabeye çevirdiği Şifa Hastanesinde toplu mezar bulundu

İsrail, Gazze'de sivilleri, camileri ve yerleşim alanlarını hedef almaya devam ediyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde camileri, sivil yerleşim alanlarını ve insanları hedef almaya ediyor.

Gazze Şeridi'nin kuzeyine giren İsrail güçleri, camilere ve sivillerin evlerine hava saldırısı düzenledi, yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okulu kuşatma altına aldı ve aralarında çocukların da bulunduğu onlarca kişiyi alıkoydu.

Ordunun düzenlediği saldırılarda en az 4 Filistinli hayatını kaybetti; yaralananlar oldu.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askeri araçları, sabah saatlerinde aniden yoğun silah sesleri ve top atışlarıyla Cibaliya'nın doğusu, Beyt Lahiya kasabasının kuzeyi ve Beyt Hanun kasabasının doğusundaki bölgelere girdi.

Beyt Lahiya'nın kuzeybatısındaki Beyt Hanun kasabasında askerlerin girişinin ardından iletişimin kesildiği kaydedildi.

İsrail askerlerinin, Beyt Hanun'da da yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okulu kuşatma altına aldığı ve okuldaki tüm erkeklerin tek tek dışarı çıkıp soyunmalarını istediği aktarıldı.

İsrail askerlerinin Beyt Hanun'daki "Mehdiye eş-Şeva" okulunun arkasında bir soruşturma merkezi kurduğu ve alıkoyduğu erkekleri oraya götürerek sorguya çektiği belirtildi.

Askerlerin, kadın ve kızları da "silah zoruyla" sığınma merkezlerini terk etmeye ve Beyt Hanun kasabasının dışına çıkmaya zorladığı kaydedildi.

aa-20240416-34282944-34282936-israil-ordusunun-gazze-seridine-yonelik-saldirilari-devam-ediyor.jpg

Filistin Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İsrail askerinin Cibaliya kampındaki Şuheda el-Fahura Camii ve bitişiğinde Naci ailesine ait bir evi bombaladığı, saldırılar sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

İsrail uçakları, Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyi ve Deyr el-Belah'a da sabahtan bu yana yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Sağlık kaynakları İsrail'in kamptaki saldırıları sonucu Selman Camisi'nin hasar gördüğünü ve İmam Hatibi İsa Mikdad'ın hayatını kaybettiğini aktardı.

Gazze'nin güneyinde de İsrail uçaklarının Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'nde bir evi hedef alması sonucu 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve yaralananlar olduğu kaydedildi.

aa-20240415-34274430-34274407-israil-ordusunun-gazze-seridine-yonelik-saldirilari-devam-ediyor.jpg

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 kişi daha hayatını kaybetti

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzey ve orta kesiminde bir polis aracını ve evleri hedef alması sonucu aralarında polislerin de olduğu 11 Filistinli hayatını kaybetti; yaralananlar oldu.

Gazze'nin orta kesiminde yer alan Mamadani Hastanesi sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in düzenlediği saldırıda Tuffah Mahallesi'ndeki bir polis aracı vuruldu. Saldırıda 8 Filistinli hayatını kaybetti, bazı Filistinliler yaralandı.

İsrail askerleri Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeyindeki ev ve binalara da patlayıcılar yerleştirdi. Askerlerin yıktığı 3 bina 10 kattan oluşuyordu.

Öte yandan mülteci kampındaki El-Avde Hastanesi sağlık kaynakları da İsrail'in kampa düzenlediği hava saldırılarında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiğini aktardı.

İsrail'in 10 Nisan'dan bu yana Nusayrat Mülteci Kampı'nın kuzeybatısındaki bölgelere düzenlediği saldırılarda çok sayıda kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Filistin Sivil Savunma Kurumu: Han Yunus’ta 15 Filistinlinin cesedine ulaştık

Gazze’deki Filistin Sivil Savunma Kurumu, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinin çeşitli bölgelerindeki saldırıları sırasında öldürdüğü aralarında çocukların da yer aldığı farklı yaş gruplarından 15 Filistinlinin cenazelerine ulaşıldığını duyurdu.

Filistin Sivil Savunma Kurumu’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Han Yunus kentinin çeşitli bölgelerinden çocuklar da dahil olmak üzere her yaş grubundan 15 ceset çıkartıldı. Bu cesetler, İsrail ordusunun Han Yunus'a saldırısı sırasında öldürülen Filistinlilere ait." ifadeleri kullanıldı.

Kurum, cesetlerin tamamının uzun süre yollarda ve yıkılan evlerin enkazı altında kalması sonucu çürümüş veya çürümeye başlamış olduğuna dikkati çekti.

Filistin Esirler Heyeti: İsrail, Gazze'de en az 16 Filistinli esiri öldürdü

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti Başkanı Kaddura Faris, "17 Nisan Filistin Esirler Günü" dolayısıyla Ramallah'ta hükümete ait Esir İşleri Kurumunda bir basın toplantısı düzenledi.

Faris, "7 Ekim'den bu yana Filistinli esirler, tarihteki en çirkin ve şiddetli saldırılarla karşı karşıyadır. İsrail'in Gazze Şeridi'nde bugün Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşı, Gazze merkezli gerçekleşiyor ve her yere yayılıyor." dedi.

İsrail'in Gazze'de alıkoyduğu Filistinlilere yönelik ihlallerine işaret eden Faris, "İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de kimlikleri belirlenen 16 ve belirlenemeyen onlarca esiri öldürdü."ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.