Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşması
Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana 604 ihlal tespit edildi

İSTANBUL (AA) - Suriye'deki kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana saldırı ve gözaltıyı kapsayan 604 ihlalin tespit edildiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan günlük raporda dünden beri 13 ihlalin tespit edildiği ve çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana geçen 17 gün içinde ihlal sayısının 604'e ulaştığı belirtildi.

Rejim güçlerinin, Şam kırsalında 4, PYD'nin Halep'te 1 saldırı gerçekleştirdiği ifade edilen raporda ayrıca Şam ve kırsalında 5, Halep'te 2, Humus'ta 1 kişinin Esed güçleri tarafından gözaltına alındığı kaydedildi.

Saldırılarda ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Uluslararası Suriye Destek Grubu eş başkanları ABD ve Rusya, çatışmaların durdurulmasının 27 Şubat 00.00'dan itibaren başlaması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi de 26 Şubat gecesi aldığı kararla, Suriye'de çatışmaların durmasını içeren karar tasarısını oy birliğiyle kabul etmiş, kararda, insani yardım konvoylarının en kısa yoldan bir an önce ihtiyaç içindeki halka ulaştırılmasının sağlanması talep edilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, dün, Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için emir verdiği duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.