Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Suriye'de öldürülen Afgan asıllı 6 milisin cenazeleri Meşhed ve Kaşan kentinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi

İSTANBUL (AA) - Suriye'de rejim saflarında savaşırken öldürülen Afganistan asıllı 6 milisin cenazelerinin Meşhed ve Kaşan kentinde düzenlenen törenlerle toprağa verildiği bildirildi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'nda (ISNA) yer alan habere göre, Suriye'de Devrim Muhafızları Komutanlığı bünyesinde savaşan ve bu ülkedeki çatışmalarda hayatını kaybeden Afgan milislerden oluşan Fatimiyyun Tugayları'na mensup Muhammed Seferi, Muhammed Rahmani, Arif Rızvani, Meşhed'de, Mehdi Cevan ve Golam Kasımi ise Kaşan'da defnedildi.

Suriye'de 5 yıldır devam eden ve milyonlarca insanın yerinden olduğu iç savaşta İran askerleri, rejim güçleriyle muhaliflere karşı savaşıyor. Tahran yönetimi ise Suriye'deki çatışmalarda aralarında generallerin de olduğu çok sayıda askeri personelini kaybetti.

Son bir haftada Tuğgeneral Hasan Ali Şemsabadi ve Albay Hamza Kazımi'nin de aralarında bulunduğu Devrim Muhafızları mensubu 15 asker Suriye'deki çatışmalarda öldürüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.