Suriye'deki iç savaş

Suriye'deki iç savaş
Katar, Esed güçlerinin Doğu Guta'daki bir ilkokul ve hastaneye hava saldırısı düzenlemesini kınadı

DOHA (AA) - Katar'ın Esed güçlerinin başkent Şam'ın Doğu Guta ilçesinde bir ilkokul ve hastaneye düzenlediği saldırıyı kınadığı belirtildi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Katar'ın Esed güçlerinin Doğu Guta'nın Deyr Asafir beldesinde bir ilkokul ve hastaneye hava saldırısı düzenlemesinden derin endişe duyduğu ve saldırıyı kınadığı belirtildi.

Bu saldırının kısmi ateşkes antlaşmasının ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) ilgili kararlarının ihlali olduğu kaydedildi.

Bu saldırının İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ne, uluslararası normlara aykırı olduğu ve Esed güçlerinin sivillere yönelik öldürme ve devletin varlıklarını yıkma siyasetini yansıttığı ifade edildi.

Saldırıların ayrıca kısmi ateşkesi ve siyasi çözüm bulunması için yürütülen uluslararası çabaları tehdit ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Katar'ın uluslararası toplumu özellikle de BMGK'yı bu saldırıların durması, Suriye halkının korunması ve siyasi çözüm şansının baltalanmaması için sorumluluğunu üstlenmeye çağırdığı ifade edildi.

Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının 31 Mart'ta Doğu Guta'nın Deyr Asafir beldesindeki bir ilkokul ve hastaneye saldırı düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 30 sivil hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.