Suriye'nin Ekmeği Türkiye'den

Suriye'nin Ekmeği Türkiye'den
İHH İnsani Yardım Vakfı Reyhanlı Lojistik Merkezinde kurulan fırından yaklaşık 3 ay içinde 5,5 milyon ekmek Suriye'ye gönderildi

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Lojistik Merkezi'nde kurduğu fırınla Suriyeli ailelerin sofralarına her gün on binlerce ekmek ulaştırıyor.

Hama, İdlib, Humus ve Halep'e ve Türkiye sınırına yakın kamplara dağıtılan ekmekler, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor günler yaşayan Suriye halkının önemli bir ihtiyacını gideriyor.

Yaklaşık 3 ayda 5,5 milyon ekmeğin üretilerek Suriye'ye gönderildiği fırında, 33 kişi haftanın 6 günü çalışıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Projeler Birim Sorumlusu Yusuf Tunç, ürettikleri ekmekleri savaş mağdurlarına düzenli olarak elden ulaştırdıklarını belirterek, "Reyhanlı'da lojistik merkezimizde ekmek üretimine haftanın 6 günü devam ediyoruz. 33 kişilik ekiple Suriyeli ailelerin sofralarına en temel yaşamsal malzeme olan ekmeği kendi damak tatlarına göre hazırlayıp ulaştırıyoruz." dedi.

Tunç, günde binlerce adet ekmek ürettiklerini dile getirerek "Her gün sıcak şekilde el değmeden üretilen ekmeklerimizi arkadaşlarımız titiz şekilde paketliyorlar. Reyhanlı'dan üretilen ekmeklerimiz Suriye'nin Hama, İdlib, Humus, Halep ve Türkiye sınırına yakın kamplara her gün dağıtımlarını yapıyoruz." diye konuştu.

Tunç, yaklaşık 3 ayda 5,5 milyon ekmeğin bölge halkına ulaştırıldığını, Reyhanlı'da Suriyeli aileler için ekmek üretimine ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.